WO afstudeerstage accountancy Auditdienst Rijk

Auditdienst Rijk

 • Stand­plaats Zie bijzonderheden
 • Uren per week 24 - 40
 • Vergoeding €616
 • Niveau Master/doctoraal
 • Vakgebied Financieel / economisch
 • Reageren voor 19 december
 • Vacaturenummer 1003439
 • Plaatsingsdatum 6 augustus 2019
 • Dienst­verband Afstudeerstage / scriptie
 • Periode 2 sep 2019 - 30 jun 2020

Functie­omschrijving

Heb jij interesse in auditing? En wil jij kennismaken met dé interne auditdienst van de Rijksoverheid Zie jij dit als een mooie opstap naar een audit traineeship? En rond jij jouw studie dan af met een heel interessante afstudeerstage? Dan is deze stage bij de Auditdienst Rijk écht iets voor jou!

De Auditdienst Rijk (ADR) is de interne auditor van de Rijksoverheid die door onderzoek naar sturing, beheersing én verantwoording de Rijksoverheid nog beter wil laten functioneren. De ADR werkt in opdracht van álle ministeries en departementen, waar vele tienduizenden medewerkers werken en die gezamenlijk verantwoordelijk zijn voor de uitgaven en inkomsten van vele miljarden euro’s.

Stagiairs zijn van harte welkom bij de ADR. We willen jonge, ambitieuze mensen graag kennis laten maken met en interesseren voor onze organisatie. Immers, de stagiair van vandaag, is regelmatig de medewerker van morgen. Onze organisatie biedt jou als stagiair dan ook een enorme hoeveelheid mogelijkheden. Tijdens je stage zal je verrast worden door de vrijheid en verantwoordelijkheid die je krijgt en door de hulpvaardigheid van onze collega’s. En daar zijn we trots op! Een tevreden stagiair is de beste ambassadeur die onze organisatie zich maar kan wensen.

Bij de Auditdienst Rijk kan je afstuderen op het onderwerp van jouw keuze of helpen we je om een interessant onderwerp te vinden: doe bijvoorbeeld onderzoek naar het gebruik van IT-tools in de accountantscontrole óf naar de invloed van nieuwe verslaggevingsregels op onze opdrachtgevers. De ADR biedt ontzettend veel mogelijkheden. Én de ADR biedt ook mogelijkheden om mee te lopen met onderzoeksopdrachten, zodat je jouw kennis al kan toetsen in de praktijk en kunt ervaren hoe het is om te werken bij onze organisatie. Bovendien word je door ons ook van harte uitgenodigd bij allerlei (in)formele activiteiten om jezelf een goed beeld te kunnen vormen van de ADR als werkgever.

Een afstudeerstage bij de Auditdienst Rijk is dé manier om kennis te maken met het audit traineeship, dat wij starters aanbieden en waarin je de kans krijgt om naast jouw werk een post-master opleiding (RA) en een persoonlijk ontwikkelprogramma te volgen.
Voor meer informatie over het Audit Traineeship: https://www.werkenvoornederland.nl/starters/audit-traineeship.

Functie-eisen

 • Je zit in de laatste fase van je master accountancy of een daaraan verwante wo-opleiding.
 • Je hebt kennis van en affiniteit met (IT-)auditing.
 • Je bent 3 tot 6 maanden en minimaal 3 dagen per week beschikbaar.
 • Je spreekt en schrijft vloeiend Nederlands.
 • Je ziet deze afstudeerstage als een opstap naar het audit traineeship.

Herken jij jezelf ook hierin? Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk. Je kunt goed samenwerken, maar je bent ook autonoom en zelfstandig. Én je bent kritisch en nieuwsgierig. Je wil altijd het naadje van de kous weten en je geeft niet snel op. Kortom: je wil eruit halen wat erin zit. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor de Auditdienst Rijk en zijn opdrachtgevers!

Arbeids­voorwaarden

 • Dienst­verband Afstudeerstage / scriptie
 • Minimaal aantal uren per week 24
 • Maximaal aantal uren per week 40

Overige arbeids­voorwaarden

De stagevergoeding van € 616,- per maand is gebaseerd op een 40-urige werkweek.

Bij stages langer dan een maand, heb je recht op 160 vakantie uren op jaarbasis bij een werkweek van 40 uur.

De periode van de stage, startdatum en het aantal uren per week worden bepaald in overleg met de student/opleiding.

Als je geen gebruik kunt maken van een OV-Studentenkaart, kun je een reiskostenvergoeding krijgen voor 'woon-werkverkeer'.

Bijzonderheden

Deze afstudeerstage is beschikbaar op de volgende standplaatsen: Den Haag, Utrecht, Apeldoorn, Groningen.

Wanneer je solliciteert bij de Auditdienst Rijk, is het belangrijk dat je beschikt over de gevraagde opleiding(en). Vermeld deze duidelijk in je cv.

Graag ontvangen we je motivatiebrief, cv en stageopdracht tijdig in een Word-, Excel- of Pdf-bestand; na sluitingsdatum is het niet mogelijk om jouw sollicitatie in behandeling te nemen.

Jouw sollicitatie wordt alleen in behandeling genomen als je reageert via de daarvoor bestemde sollicitatiebutton en alle benodigde documenten zijn toegevoegd. Houd er rekening mee dat dit mogelijk technische problemen met zich meebrengt en wacht niet tot het laatste moment met solliciteren.

Het maken van een casus, het opvragen van referenties en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, (zoekmachines) en sociale netwerken, kan deel uitmaken van het sollicitatieproces. Ook is het mogelijk dat we je screenen op onbesproken gedrag.

Om stage te lopen bij de Auditdienst Rijk, moet je een stageovereenkomst en geheimhoudingsverklaring ondertekenen en een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) overhandigen.

Voor meer informatie over de Auditdienst Rijk kun je terecht op http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/rijksoverheid/bedrijfsvoering-van-het-rijk/auditbeleid/auditdiensten

Auditdienst Rijk

De Auditdienst Rijk is de interne auditdienst van de Rijksoverheid. De Auditdienst Rijk maakt onderdeel uit van het ministerie van Financiën en valt direct onder de secretaris-generaal. 

De Auditdienst Rijk werkt in opdracht van de ministeries. De Auditdienst Rijk verricht de wettelijke accountantscontrole van de jaarverslagen van departementen en andere overheidsinstanties, die verbonden zijn aan deze departementen. De accountantscontrole geeft antwoord op de vraag of het belastinggeld wordt besteed aan de afgesproken doelen en of dit goed wordt verantwoord in de jaarrekening. De accountant geeft zijn oordeel weer in een controleverklaring. Daarnaast voert de Auditdienst Rijk audits uit op verzoek van een ministerie, zoals bijvoorbeeld risicosignalerende audits of audits naar beleidsvorming en -uitvoering, beheer- of bedrijfsvoering en audits naar (grote) projecten. Anders dan bij zekerheid over financiële informatie, zijn deze audits doorgaans meer gericht op betrouwbaarheid, doeltreffendheid en doelmatigheid van de departementale processen en technische infrastructuren. 

De Auditdienst Rijk is ongeveer 600 fte groot, het merendeel is werkzaam in Den Haag.

Auditdienst Rijk

Contactpersonen

Voor meer informatie over deze vacature:

Marijn Kiros, Adviseur Werving & Selectie

06-50742428

Solliciteren?

Digitaal solliciteren

Auditdienst Rijk nodigt je uit op hun site te solliciteren. Via onderstaande knop verlaat je deze site ga je direct naar het sollicitatieformulier. Het Rijk hecht waarde aan een diverse en inclusieve organisatie. Werken in divers samengestelde teams maakt ons effectiever, innovatiever en het werk leuker. Eenieder wordt daarom uitgenodigd te solliciteren.

Relevante vacatures

Hbo of wo-stage IT Auditdienst Rijk

De Auditdienst Rijk
 • Stand­plaats Zie bijzonderheden
 • Uren per week 24-40
 • Reageren voor 19 december
 • Dienst­verband Afstudeerstage / scriptie

Wo-stage accountancy bij grote ondernemingen

Belastingdienst
 • Stand­plaats Meerdere locaties
 • Uren per week 24-40
 • Reageren voor 4 december
 • Dienst­verband Meeloopstage

Wo-stage fiscaal recht of fiscale economie bij grote ondernemingen

Belastingdienst
 • Stand­plaats Meerdere locaties
 • Uren per week 24-40
 • Reageren voor 4 december
 • Dienst­verband Meeloopstage