• Breda  -  route
  • Universitair Master
  • 36 uur
  • €749
  • Juridisch
  • Solliciteer voor 20 november 2024
  • Meeloopstage
Kenmerk: OM-3280, Plaatsingsdatum: 19 juni 2024

Bij het onderzoek naar een strafbaar feit is de politie een (vuurwapengevaarlijke) verdachte op het spoor. Ter aanhouding van de verdachte wordt met gepast geweld binnengetreden in de woning waarin hij zou verblijven. De verdachte wordt niet aangetroffen. Niet veel later stelt de hoofdbewoner van het pand het Openbaar Ministerie aansprakelijk voor de schade die is ontstaan als gevolg van de binnentreding. Parallel hieraan wordt verzocht om informatie over het politieonderzoek. Dit zijn zomaar een aantal voorbeelden van zaken die jou, als stagiair bij de afdeling Beleid, Strategie & Recherche, ter beoordeling kunnen worden voorgelegd.

Wat ga je doen?
Je komt te werken bij de afdeling Beleid, Strategie & Recherche: een unieke stageplek, waar je de kans wordt geboden om kennis te maken met alle facetten van het werken bij het Openbaar Ministerie! Dit geeft jou, als student in de laatste fase van je rechtenopleiding, de mogelijkheid om je te oriënteren op een eventuele loopbaan bij het OM.

“Ik zou het iedere student aanraden om stage te komen lopen bij de afdeling Beleid, Strategie & Recherche. Binnen de afdeling houd je je bezig met veel verschillende type werkzaamheden en krijg je ook de ruimte om de organisatie en de praktijk goed te leren kennen door mee te kijken bij andere afdelingen, zittingen bij te wonen en bijvoorbeeld mee te lopen met de politie. Als stagiair word je bij alles betrokken en zo leer je in sneltreinvaart veel nieuwe dingen! Buiten dat alles, is het Openbaar Ministerie natuurlijk ook een heel mooie organisatie om voor te werken en zijn de collega’s allemaal heel vriendelijk, behulpzaam en benaderbaar. Kortom, als je op zoek bent naar een veelzijdige, leerzame, leuke en ook gezellige stage, solliciteer!” – Sam, huidige stagiair

Specifiek richt de stage zich op het beoordelen van aansprakelijkstellingen en verzoeken om informatie over onze strafzaken. Het beoordelen van bezwaren gericht tegen de beslissing van de politie om het onderzoek naar een strafbaar feit te beëindigen, behoort eveneens tot jouw takenpakket. Samen met de officier van justitie bekijk je of je aanleiding ziet om het onderzoek te (laten) heropenen.

Ministerie van Veiligheid en Justitie, Openbaar Ministerie

Het Openbaar Ministerie (OM) zorgt voor opsporing en vervolging van strafbare feiten. Bij het OM werken ruim zesduizend medewerkers met diverse (culturele) achtergronden, opleidingen en kwaliteiten. Het is belangrijk dat alle collega’s zich bij het OM thuis voelen en gerespecteerd en gewaardeerd worden. Ook in talent en groei. Lees hier meer.

Waar kom je te werken ?
Je komt te werken in een modern kantoor gelegen aan de rivier De Mark, pal naast het Centraal Station van de bourgondische stad Breda. Met ruim 250 collega’s lever je dagelijks een bijdrage aan het rechtvaardigheidsgevoel van iedereen die in de regio Zeeland-West-Brabant woont, werkt of verblijft.

Organisatorisch bestaat het arrondissementsparket Zeeland-West-Brabant uit vijf afdelingen. De afdeling Beleid, Strategie & Recherche fungeert als een belangrijke schakel tussen de binnen- en buitenwereld van het parket Zeeland-West-Brabant. Dat betekent dat onze afdeling kennis heeft van de veiligheidsproblematiek van de regio en intensieve samenwerking aangaat met ketenpartners, waarbij de effectieve en innovatieve inzet van strafrecht als optimum remedium centraal staat.

Als arrondissementsparket geloven wij in de kracht van diversiteit en inclusie, in alle lagen van de organisatie. Een organisatie waar we gebruik maken van elkaars verschillen, kwaliteiten en talenten. Een organisatie waar iedereen ertoe doet, zichzelf mag zijn en gerespecteerd en gewaardeerd wordt.

Stel gerust je vraag

Meer informatie over deze vacature

Najoua El Maach, Clustercoƶrdinator Bestuurlijke en Juridische Zaken 088-6992200

Solliciteren?

Ministerie van Veiligheid en Justitie, Openbaar Ministerie nodigt je uit op hun site te solliciteren. Via onderstaande knop verlaat je deze site en ga je direct naar het sollicitatieformulier. Het Rijk hecht waarde aan een diverse en inclusieve organisatie. Werken in divers samengestelde teams maakt ons effectiever, innovatiever en het werk leuker. Eenieder wordt daarom uitgenodigd te solliciteren.