Stagiair duurzaamheid
Rijkswaterstaat
- Standplaats Arnhem
- Uren per week 32 - 40
- Vergoeding €652
- Niveau Bachelor - HBO, MBO
- Vakgebied Natuur / milieu
- Reageren voor 30 mei Nog 2 dagen
- Vacaturenummer STAGE-ON-026
- Plaatsingsdatum 20 mei 2022
- Dienstverband Meeloopstage
Functieomschrijving
Wil jij een bijdrage leveren aan een schonere Boven Rijn en Waal? Als stagiair voor deze stageopdracht ga je samen met een andere stagiair veldwerk doen op de oevers van de Boven Rijn en Waal ten oosten van Nijmegen. Daarbij worden de vochtige doekjes die op de oevers liggen verzameld en geteld.
Wat ga je doen
Jij gaat onderzoeken hoe de ruimtelijke verdeling van de vochtige doekjes op de oevers is. Daarvoor wordt van de verzamelde data een GIS-kaart gemaakt. Het uiteindelijke doel van de stageopdracht is het aanleveren van een kaart met de ruimtelijke verdeling daarop van de vochtige doekjes langs de Boven Rijn en de Waal. Als stagiair lever je een bijdrage aan een maatschappelijk probleem. Met de resultaten van jouw onderzoek zal een klein stapje gezet worden in het uiteindelijk doel: zicht krijgen op de bronnen van plasticvervuiling en deze terugdringen.
Tijdens je stage werk je samen met een andere stagiair met wie je het veldwerk uitvoert en met stagiairs op het thema plastic en het thema vissen. Je komt te werken in een team bestaande uit drie medewerkers ecologie en waterkwaliteit, aangevuld met vijf stagiairs, trainees en werkstudenten. De afdeling is interdisciplinair en kan laagdrempelig benaderd worden voor allerlei vragen over bijvoorbeeld duurzaamheid, hydrologie, hydraulica en morfologie. Ook wordt er samengewerkt met onderzoekers van de Radbouduniversiteit die samen met Rijkswaterstaat aan Plastic in de Rijn werken
Lijkt het jou interessant om een bijdrage te leveren aan het terugdringen van plasticvervuiling? Solliciteer dan direct!
Functie-eisen
- je volgt een mbo- of hbo-opleiding in de richting van Waterbeheer, Biologie, Milieukunde, Duurzaamheid of soortgelijk;
- je hebt ervaring met het maken van kaarten in GIS;
- je hebt een praktische instelling;
- je hebt een rijbewijs en bij voorkeur de beschikking over een auto.
Arbeidsvoorwaarden
- Dienstverband Meeloopstage
- Minimaal aantal uren per week 32
- Maximaal aantal uren per week 40
Overige arbeidsvoorwaarden
Werk je minder dan 40 uur? Dan is je vergoeding naar rato. Naast je stagevergoeding heb je recht op betaalde vakantie-uren.
Indien je geen studentenreisproduct hebt, kom je in aanmerking voor een mobiliteitskaart van Rijkswaterstaat. Let op! Dit geldt alleen indien je geen recht meer hebt op een OV-chipkaart. Indien je wel in het bezit bent van een studentreisproduct, maar extra reiskosten maakt t.b.v. de uitvoer van je stagewerkzaamheden dan kan je deze reiskosten declareren.
Bijzonderheden
- je kunt alleen stagelopen bij Rijkswaterstaat als je staat ingeschreven bij een onderwijsinstelling;
- de startdatum van de stage is september 2022 en duurt tot januari 2023. De exacte start- en einddatum bepalen we in onderling overleg;
- dit betreft een meeloopstage;
- de stage is in eerste instantie voor 32 tot 40 uur per week. Mocht dit niet passen, dan kunnen we uiteraard in overleg bepalen voor hoeveel uur jij stage komt lopen;
- je standplaats is Arnhem. Bij Rijkswaterstaat werken we volgens de richtlijnen van de overheid. Dit betekent dat we momenteel hybride werken.
Talent als basis, diversiteit als kracht
Rijkswaterstaat is een inclusieve organisatie. Een organisatie die ruimte biedt aan iedereen en die de kracht van de diversiteit van medewerkers gebruikt om samen betere resultaten te halen voor Nederland.
Inclusief betekent dat iedereen zich betrokken en gewaardeerd voelt; niet ondanks, maar dankzij de verschillen. Daarom nodigen wij jou graag uit, als jij je herkent in deze vacature, om te solliciteren.
Acquisitie op onze vacatures wordt niet in behandeling genomen.
Rijkswaterstaat
Rijkswaterstaat is de uitvoeringsorganisatie van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en bestaat uit zeven landelijke en zeven regionale organisatieonderdelen. Al meer dan 200 jaar werken we dagelijks aan een veilig, leefbaar en bereikbaar Nederland. We beheren en ontwikkelen de rijkswegen, -vaarwegen en -wateren en zetten in op een duurzame leefomgeving. Samen met anderen werken we aan een land dat beschermd is tegen overstromingen. Waar voldoende groen is, en voldoende en schoon water. En waar je vlot en veilig van A naar B kunt. Samenwerken aan een veilig, leefbaar en bereikbaar Nederland. Dat is Rijkswaterstaat.
Oost-Nederland
Oost-Nederland (ON) verzorgt als een van de zeven regionale organisatieonderdelen van Rijkswaterstaat het onderhoud, het beheer en de aanleg van (snel)wegen en hoofdvaarwegen in Overijssel en Gelderland. Denk bijvoorbeeld aan het doortrekken van de A15, de verbreding van de A1 Apeldoorn-Azelo en de A50 Eindhoven-Nijmegen, de bereikbaarheid van de groeiregio Zwolle, en het Anders Reizen op de A12. Naast de autosnelwegen kent Oost-Nederland een aantal autowegen (N-wegen), die een eigen complexiteit en omgevingsinteractie kennen.
Oost-Nederland is de rivierendienst van Rijkswaterstaat. Tot het areaal behoren de Rijn, de Waal, de IJssel, de Lek en diverse kanalen. De uitdagingen rondom dit areaal zijn immens en divers: uiterwaardenbeheer, renovatie van sluizen, het nationaal watermanagement, verbeteren van riviernatuur & waterkwaliteit, klimaatadaptatie en de scheepvaartroutes. De Oost-West corridor in onze regio verbindt de Randstad met Europa, over weg en water. We houden het goederenvervoer via deze corridor dan ook scherp in de gaten. Dit doen we natuurlijk niet alleen, maar samen met mede-overheden, inwoners en bedrijven in de regio.
In totaal werken er ongeveer 300 mensen binnen ON, verspreid over drie directies: Netwerkontwikkeling, Netwerkmanagement en Bedrijfsvoering.
Contactpersonen
Voor meer informatie over deze vacature:
Solliciteren?
Digitaal solliciteren
Rijkswaterstaat nodigt je uit op hun site te solliciteren. Via onderstaande knop verlaat je deze site ga je direct naar het sollicitatieformulier. Het Rijk hecht waarde aan een diverse en inclusieve organisatie. Werken in divers samengestelde teams maakt ons effectiever, innovatiever en het werk leuker. Eenieder wordt daarom uitgenodigd te solliciteren.
Relevante vacatures
Stagiair waterbeheer
- Standplaats Arnhem
- Uren per week 32-40
- Reageren voor 30 mei
- Dienstverband Afstudeerstage / scriptie
Stagiair watermanagement
- Standplaats Arnhem
- Uren per week 32-40
- Reageren voor 30 mei
- Dienstverband Afstudeerstage / scriptie
Stagiair ecologie en hydrologie
- Standplaats Arnhem
- Uren per week 32-40
- Reageren voor 30 mei
- Dienstverband Afstudeerstage / scriptie