• Den Haag  -  route
 • Universitair Master, Master/doctoraal
 • 36 uur
 • €749
 • Onderzoek / wetenschap, Personeel en organisatie, Reclame / communicatie / marketing / PR / voorl., Documentatie en Informatievoorziening
 • Solliciteer voor 16 juli 2024 Nog 1 dag
 • Meeloopstage
 • 1 sep. 2024 - 28 feb. 2025
Kenmerk: 1132, Plaatsingsdatum: 5 juli 2024

Ben jij geïnteresseerd in de organisatie van het openbaar bestuur van Nederland en andere landen? Vind je het leuk om de relevante internationale ontwikkelingen bij te houden en mee te denken hoe we hier strategisch op kunnen inspelen? Het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties zoekt een stagiair die een half jaar meewerkt in het internationaal cluster van het DG Digitalisering en Overheidsorganisatie.

Als stagiair werk je binnen het team DGDOO internationale coördinatie. Het team internationale coördinatie houdt zich bezig met de internationale activiteiten van de verschillende directies van het DG Digitalisering en Overheidsorganisatie. We coördineren en ondersteunen de beleidsmedewerkers internationaal en functioneren als informatie hub voor de internationale organisaties en de medewerkers. Ook faciliteren we (online) werkbezoeken. Thema’s waar wij ons mee bezig houden zijn o.a. integriteit van ambtenaren, de toekomst van werk binnen de publieke sector, en verduurzaming van de overheid.

Als stagiair ondersteun je bij deze werkzaamheden en draai je mee in het team. Je hebt een veelzijdig takenpakket en gaat zelfstandig aan de slag. Je bent op de hoogte van de werkzaamheden van het DG en brengt relevante informatie op het juiste moment bij de beleidsmedewerkers en het management. Ook ondersteun je bij de organisatie en inhoudelijke voorbereiding van overleggen en bijeenkomsten.

Voorbeelden van concrete werkzaamheden waar je aan mee werkt:

 • Communiceren van relevante internationale ontwikkelingen richting de beleidsmedewerkers en meedenken over kansen tot omzetting in beleid, o.a. via de internationale nieuwsbrief en door deelname aan verschillende overleggen.
 • Bijdragen aan de voorbereiding van internationale overleggen zoals bij de Europese Commissie, Raad van Europa en de OESO.
 • Bijdragen aan evenementen georganiseerd door het team, zoals internationale kennissessies over een bepaald onderwerp of werkbezoeken.
 • Meewerken aan binnenkomende internationale onderzoeken.

Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

Binnen het ministerie van BZK ga je werken bij de directie Ambtenaar en Organisatie van het directoraat-generaal Digitalisering en Overheidsorganisatie (DGDOO). Het directoraat-generaal werkt aan een moderne overheid. Een overheid die flexibel georganiseerd is, die werkt aan de ontwikkeling van één overheid die goed werkgeverschap toont en technologie effectief inzet. Daarbij staat de informatiesamenleving centraal en is de rol van de overheid een afgeleide van de behoeftes van de samenleving. Dat doet zij door:

 • Te zorgen voor een modern werkgeverschap van de overheid dat inspeelt op veranderingen op de arbeidsmarkt en uitgaat van hoogwaardig ambtelijk vakmanschap;
 • Concrete voorstellen te doen voor de rol van de overheid in de i-samenleving en de regie te nemen in de interbestuurlijke uitwerking en uitvoering daarvan;
 • Te bevorderen dat ICT in het Rijk optimaal en efficiënt wordt ingezet en de kaders te stellen voor de informatisering van het Rijk;
 • De opbouw van één bedrijfsvoering voor het Rijk, met toegevoegde waarde voor het primaire proces van de departementen.

De directie Ambtenaar & Organisatie houdt zich binnen DGDOO bezig met de mens- en de organisatiekant van een moderne overheid. Belangrijke onderwerpen binnen de directie zijn onder meer de modernisering van het overheidswerkgeverschap, CAO’s en pensioenen voor de rijksoverheid en andere overheidssectoren, het Strategisch Personeelsbeleid Rijk 2025, versterking van een integere overheid, formulering van ambities op het terrein van organisatiebeleid en de inrichting van de P&O- functie van het Rijk.

Stel gerust je vraag

Meer informatie over deze vacature

Annelies Hagoort

Solliciteren?

Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties nodigt je uit op hun site te solliciteren. Via onderstaande knop verlaat je deze site en ga je direct naar het sollicitatieformulier. Het Rijk hecht waarde aan een diverse en inclusieve organisatie. Werken in divers samengestelde teams maakt ons effectiever, innovatiever en het werk leuker. Eenieder wordt daarom uitgenodigd te solliciteren.