Stagiair Internationale Ontwikkeling Orange Corners

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

 • Stand­plaats Den Haag
 • Werkplekken 3
 • Uren per week 32 - 40
 • Vergoeding €652
 • Niveau Universitair oude stijl
 • Vakgebied Cultureel / taalkundig, Financieel / economisch, Onderzoek / wetenschap, Sociaal / maatschappelijk / welzijn
 • Reageren voor 16 augustus Nog 4 dagen
 • Vacaturenummer S/RVO220654
 • Plaatsingsdatum 19 juli 2022
 • Dienst­verband Meeloopstage
 • Periode 1 sep 2022 - 28 feb 2023

Functie­omschrijving

Volop bijdragen aan Orange Corners, hét programma dat werkgelegenheid en ondernemerschap bij jongeren in Afrika en het Midden-Oosten stimuleert. Schakelen tussen projectmanagement, strategie en uitvoering. Het komt allemaal samen in deze stage bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland in Den Haag. Hierbij ga je als stagiair aan de slag in een ambitieus en jong team waarin alle ruimte is voor jouw ideeën en initiatieven.

De kansen op werk voor jongeren in Sub-Sahara Afrika en het Midden-Oosten vergroten: dat is de missie van Orange Corners in een notendop. Jouw doel? Bouwen aan het programma en het versterken van de ondernemerschapsecosystemen in onze doellanden. Je krijgt bij ons een dynamisch takenpakket, waarin je continu switcht tussen projectmanagement, strategie en uitvoering. Kortom, je kunt jezelf écht ontwikkelen bij ons!

Zo doe je onderzoek naar jeugdwerkgelegenheid en het lokale ondernemersklimaat in een of meerdere landen en rapporteer je over relevante ontwikkelingen op het gebied van ondernemerschap onder jongeren. Ook schakel je met de ambassades waar de initiatieven worden uitgerold en sta je in contact met uitvoerders, private partners en kennisinstellingen die een essentiële rol spelen in onze programma’s. Verder lever je een actieve bijdrage aan de uitrol van initiatieven. Je stelt projectplannen, partnerschapsvoorstellen en overeenkomsten op die allemaal gericht zijn op de verbetering van de positie van jonge ondernemers en werkzoekenden. Tot slot word je ook betrokken bij de organisatie van (voornamelijk digitale) evenementen in binnen- en buitenland, bijeenkomsten en presentaties.

Je leest het, aan afwisseling geen gebrek in jouw stage. Kom jij onze organisatie versterken?

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

RVO is een inclusieve werkgever die diversiteit omarmt. We maken ons hard voor gelijke kansen voor iedereen, ongeacht huidskleur, afkomst, religie, nationale afkomst, seksuele geaardheid, leeftijd, staatsburgerschap, burgerlijke staat, beperking of genderidentiteit. We streven ernaar om onze verschillen optimaal te benutten zodat we creativiteit, innovatie en talentontwikkeling kunnen stimuleren.

Kansen voor Nederland, kansen voor jou.

Een duurzame, economisch sterke samenleving: daar werken we aan bij RVO. We zorgen voor een soepele en optimale dienstverlening. Met nationale en internationale programma’s; van de energietransitie en voedselproductie tot ontwikkelingsprojecten in Afrika. Met voorlichting, advies, financiering, subsidies en hulp bij het vinden van zaken- of kennispartners. Door slim te organiseren en maximaal gebruik te maken van digitale communicatie. En we bieden nieuwe inzichten en mogelijkheden door elkaar op te zoeken en verbindingen te leggen. Voor en achter de schermen zetten 4.500 mensen zich op verschillende vestigingen in voor een economisch sterk, innovatief en duurzaam Nederland.

Onze adviseurs weten als geen ander wat er nodig is om ondernemende Nederlanders vooruit te helpen. Beoordelaars nemen subsidie- en andere verzoeken onder de loep en helpen de aanvragers om nieuwe stappen te zetten. Inkopers benutten de inkoopkracht van de Rijksoverheid, ook om maatschappelijke doelen te bereiken. De medewerkers van de frontoffice staan iedereen te woord die vragen heeft. Functioneel beheerders ontwikkelen en onderhouden digitale loketten. Projectmanagers onderzoeken wat de mogelijkheden van big data zijn. Juristen zorgen dat we ons houden aan wet- en regelgeving. En communicatieadviseurs ontwikkelen toegankelijke websites voor voorlichting en advies. 

Wie ondernemend Nederland een warm hart toedraagt, kan bij onze organisatie dus alle kanten op.

Directie Internationale Programma’s, team Youth Employment and Entrepreneurship, programma Orange Corners
Het team Youth Employment and Entrepreneurship (YEET-team) is een enthousiaste club mensen die een grote passie hebben voor ondernemerschap. We zijn onderdeel van het team Private Sector Development 2 binnen de directie Internationale Programma’s.

Jij zet je met name in voor Orange Corners, een programma van de Rijksdienst van Ondernemend Nederland en het ministerie van Buitenlandse Zaken. Orange Corners heeft als doel om werkgelegenheid en ondernemerschap bij jongeren in Afrika en het Midden-Oosten te stimuleren. Dit doen we bijvoorbeeld door incubatie- of acceleratieprogramma’s te creëren voor jonge ondernemers in deze gebieden. Daarmee bieden we toegang tot een werkomgeving met trainingen, coaching, toegang tot (start)kapitaal en toegang tot een relevant netwerk van verschillende private partners en kennisinstellingen.

Daarnaast ondersteunt Orange Corners het bredere ondernemerschapsecosysteem door belemmeringen voor jonge ondernemers weg te nemen. Bijvoorbeeld door overheden te ondersteunen bij de implementatie van gunstig beleid voor ondernemers en door hackathons te organiseren. Maar ook door te werken aan ondernemerschapsstrategieën met en voor kennisinstellingen of door te helpen bij het opzetten van business-angel-netwerken. We werken actief samen met een sterke betrokkenheid van onze Nederlandse Ambassades. Momenteel zijn we met onze programma’s actief in veertien landen met Orange Corners-hubs op zeventien locaties.

Contactpersonen

Voor meer informatie over deze vacature:

Raïsa van Eijndhoven

Solliciteren?

Digitaal solliciteren

Het Rijk hecht waarde aan een diverse en inclusieve organisatie. Werken in divers samengestelde teams maakt ons effectiever, innovatiever en het werk leuker. Eenieder wordt daarom uitgenodigd te solliciteren.

Relevante vacatures

Stage bij de Directie Stabiliteit en Humanitaire Hulp

Ministerie van Buitenlandse Zaken
 • Stand­plaats Den Haag
 • Uren per week 36
 • Reageren voor 20 augustus
 • Dienst­verband Meeloopstage

Stage bij de Directie Inclusieve Groene Groei - Water

Ministerie van Buitenlandse Zaken
 • Stand­plaats Den Haag
 • Uren per week 40
 • Reageren voor 15 augustus
 • Dienst­verband Afstudeerstage / scriptie

Stagiair Systeemtoezicht

Autoriteit Persoonsgegevens
 • Stand­plaats Den Haag
 • Uren per week 32-40
 • Reageren voor 22 augustus
 • Dienst­verband Afstudeerstage / scriptie