Stagiair inkoop- en contractmanagement

Rijkswaterstaat
  • Utrecht  -  route
  • Bachelor - HBO
  • 24 - 36 uur
  • €749
  • Inkoop / verkoop
  • Solliciteer voor 12 november 2024 Nog 5 dagen
  • Onderzoeksstage
  • 1 feb. 2025 - 30 jun. 2025
Kenmerk: STAGE-GPO-24-007, Plaatsingsdatum: 29 oktober 2024

Ben jij op zoek naar een uitdagende stage waarbij je jouw analytische vaardigheden verder kunt ontwikkelen? Dan hebben wij de perfecte stageplek voor jou, lees snel verder!

Als stagiair bij afdeling Inkoop- en Contractmanagement (ICM) van het organisatieonderdeel Grote Projecten en Onderhoud (GPO) ga je onderzoek doen naar de risico's op bevindingen en de oorzaken hiervan binnen de afdeling. De afdeling levert de IPM-rol contractmanager en levert algemeen inzetbare inkoopadviseurs/managers aan projecten. Deze mensen overzien het hele inkoopproces. Ze kunnen worden ingezet op zowel verkenningen, planstudies als realisatie- en onderhoudsprojecten.

Dit ga jij doen
Het team is een samenstelling van het programmateam Innovaties in de Kustlijnzorg (IKZ) en het projectteam Kustlijnzorg, het is een mixed team. Het team waar je in terecht komt bestaat uit een projectleider, contractadviseur, inkoopadviseur en technische adviseurs. Daarnaast zijn er dus 2 volwaardige IPM-teams.

Een innovatie uit het programma IKZ wordt opgeschaald in de reguliere productie. Dat betekent dat we gaan verkennen hoe we de innovatie van kleinschalig naar grootschalige toepassing kunnen brengen. Je analyseert de huidige processen en werkwijzen en komt met aanbevelingen voor maatregelen om de bevindingen te voorkomen. Daarnaast zal je indien mogelijk de aanbevelingen mede implementeren en de werking hiervan evalueren.

Dit ga jij onderzoeken
Op de volgende vragen willen we door middel van jouw onderzoek antwoord krijgen:
• hoe kunnen we de innovatie borgen in de contracten (contracteisen opstellen)?
• hoe kunnen we de innovatie verder opschalen: dus wat is er nog meer nodig bij zowel     kustlijnzorg als vaargeulonderhoud, om deze innovatie toe te laten passen?
• hoe kunnen we een volledig beeld krijgen van een totale emissie uitstoot bij onze baggerprojecten? Welke systemen moeten we aan elkaar koppelen, hoe gaan we rapporteren en hoe vaak?

Door middel van het organiseren van sessies en het gebruik maken van bestaande ontwikkelingen werk je dit uit tot een compleet advies in de vorm van een adviesrapport.

Waarom deze stage bij Rijkswaterstaat?

Elk jaar onderhouden we onze kust met gemiddeld 10 miljoen m³ zand. Hierbij stoten we broeikasgassen uit. Met het programma Innovaties in de Kustlijnzorg willen we ons reguliere kustonderhoud duurzamer maken. Draag jij ook jouw steentje bij met jouw onderzoek?

Is jouw interesse gewekt? Solliciteer direct!

Meer weten?
Neem gerust contact op met Michelle Rodgers-Jang, adviseur Markt & Innovatie GPO, via 06-11184534.

Rijkswaterstaat
Rijkswaterstaat is de uitvoeringsorganisatie van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en bestaat uit 6 landelijke en 7 regionale organisatieonderdelen. Al meer dan 225 jaar werken we dagelijks aan een veilig, leefbaar en bereikbaar Nederland. We beheren en ontwikkelen de rijkswegen, -vaarwegen en -wateren en zetten in op een duurzame leefomgeving. Samen met anderen werken we aan een land dat beschermd is tegen overstromingen. Waar voldoende groen is, en voldoende en schoon water. En waar je vlot en veilig van A naar B kunt. Samenwerken aan een veilig, leefbaar en bereikbaar Nederland: dat is werken bij Rijkswaterstaat.

Grote Projecten en Onderhoud (GPO)
Wil jij werken bij Rijkswaterstaat binnen Grote Projecten en Onderhoud (GPO)? Dit organisatieonderdeel geeft middels beeldbepalende projecten de Nederlandse infrastructuur vorm. Enerzijds is GPO verantwoordelijk voor alle aanleg- en onderhoudsprojecten en anderzijds voor complexe vervangings- en renovatieprojecten. Sommige zelfs met een omvangrijke industriële automatiseringscomponent. Denk bijvoorbeeld aan projecten als de versterking van de Afsluitdijk en de duurzame Zeesluis IJmuiden, de renovatie van de 1ste Heinenoordtunnel en het windpark op de Maasvlakte in Rotterdam. Hierbij hebben duurzaamheid, innovatie, informatie en de balans tussen mens, economie en natuur onze absolute aandacht.

De missie van GPO van 2030 is om Rijkswaterstaat, en al zijn infrastructurele projecten, energieneutraal te laten functioneren. Samen met partners, zoals gemeenten, provincies, waterschappen en marktpartijen, streeft GPO naar projecten met maatschappelijke meerwaarde.

In totaal werken ruim 900 mensen binnen GPO, verspreid over vier directies: Inkoop- & Contractmanagement, Productie & Projectmanagement, Techniek & Technisch Management en Bedrijfsvoering & Projectbeheersing.

Innovatie en Markt
De doelstellingen van de afdeling Innovatie en Markt zijn grofweg opgehangen aan drie thema’s die elkaar onderling versterken. Ten eerste wordt invulling gegeven aan de doelstelling om innovatiegericht inkopen binnen Rijkswaterstaat verder te implementeren. Dit gebeurt o.a. door het ontwikkelen en toepassen van nieuwe inkoopinstrumenten, door innovaties te bevorderen en door te borgen dat projecten een integrale inkoopafweging maken. De afdeling vervult daarbij een aanjagende rol om de innovatieopgave van Rijkswaterstaat te verbinden aan de productieopgave.

Ten tweede wordt door de afdeling Innovatie en Markt invulling gegeven aan de doelstellingen van Rijkswaterstaat op het gebied van Markt- en Leveranciersmanagement, o.a. door het bevorderen van eenduidig, consistent en herkenbaar handelen van Rijkswaterstaat, zowel voor het organisatieonderdeel Grote Projecten en Onderhoud (GPO) als voor Programma’s Projecten en Onderhoud (PPO). Daarbij ondersteunt de afdeling de HID (hoofdingenieur-directeur) van GPO in zijn rol als ‘gezicht naar de markt’.

Ten derde levert de afdeling Innovatie en Markt aan belangrijke bijdrage aan de ambities om in 2030 klimaatneutraal en circulair te werken. Dit gebeurt o.a. door het coördineren van de implementatie van de strategie Klimaatneutrale en Circulaire Infrastructuur en de structurele financiering duurzaamheid. Het uitvoeren van buyergroups transitiepaden en de uitvoering van innovatieprojecten transitiepaden.

Diversiteit
Talent als basis, diversiteit als kracht
Rijkswaterstaat is een inclusieve organisatie. Een organisatie die ruimte biedt aan iedereen en die de kracht van de diversiteit van medewerkers gebruikt om samen betere resultaten te halen voor Nederland. Inclusief betekent dat iedereen zich betrokken en gewaardeerd voelt; niet ondanks, maar dankzij de verschillen. Daarom nodigen wij jou graag uit, als jij je herkent in deze vacature, om te solliciteren.

Stel gerust je vraag

Meer informatie over deze vacature

Stagebureau

Solliciteren?

Rijkswaterstaat nodigt je uit op hun site te solliciteren. Via onderstaande knop verlaat je deze site en ga je direct naar het sollicitatieformulier. Het Rijk hecht waarde aan een diverse en inclusieve organisatie. Werken in divers samengestelde teams maakt ons effectiever, innovatiever en het werk leuker. Eenieder wordt daarom uitgenodigd te solliciteren.