Stagiair data science
Rijkswaterstaat
- Standplaats Maastricht of Den Bosch
- Uren per week 36 - 40
- Vergoeding €652
- Niveau Master/doctoraal, Bachelor - HBO
- Vakgebied ICT
- Reageren voor 30 mei Nog 2 dagen
- Vacaturenummer STAGE-ZN-040
- Plaatsingsdatum 20 mei 2022
- Dienstverband Meeloopstage
Functieomschrijving
Binnen deze stageopdracht loop je mee met de afdeling Netwerkmonitoring en leer je meer over alles wat met netwerkmonitoring te maken heeft. Bij deze opdracht ga je meerdere databronnen aan elkaar koppelen om het elektraverbruik van de sluizen in Zuid-Nederland van Rijkswaterstaat in kaart te brengen. Daarnaast onderzoek je de invloeden van de meest bepalende factoren op het elekraverbruik om besparing op te sporen.
Deze stage is een mooie combinatie van meelopen, meehelpen en zelfstandig opdrachten uitvoeren. Hoe gaaf is het als één van jouw producten misschien als voorbeeld straks voor heel Rijkswaterstaat wordt gebruikt?!
Wat ga je doen
Het elektraverbruik van een sluis is afhankelijk van het gebruik en ontwerp. Jij gaat bij deze stage de objecten en het verbruik in kaart brengen voor de sluizen van Zuid-Nederland. Enerzijds om deze met elkaar te vergelijken en anderzijds om te onderzoeken welke factoren van invloed zijn op het gebruik. Bijvoorbeeld: In hoeverre speelt lage rivier afvoer hierin een rol? Hoe efficiënt wordt er geschut en hoe zien we dat terug in het elektraverbruik? Welke mogelijkheden voor duurzaam schutten kunnen op basis van data-analyses worden voorgesteld?
Hiervoor stel je een onderzoeksplan op, breng je verschillende bronnen met elkaar in verband (elektraverbruik, scheeppassages en afvoergegevens) en ontwikkel je een structurele methode om herhaling van het onderzoek mogelijk te maken. Daarnaast zet je een dashboard op om een actuele blik op de stremmingsgegevens te hebben en geef je een analyse van de gegevens om de onderzoeksvragen te kunnen beantwoorden.
Jouw onderzoek draagt bij in het inzichtelijk krijgen van het elektraverbruik van de sluizen van Zuid-Nederland en de invloed van de meest bepalende factoren. De output van jouw onderzoek kan worden gebruikt om mogelijke besparingen in het elektraverbruik te identificeren. Je draagt hierbij mee aan de ontwikkeling van een nieuw product dat in een directe behoefte voorziet.
Je komt samen te werken met collega’s vanuit verschillende disciplines uit de organisatie en mogelijk ook met de operators die de stremmingen registreren.
Wil jij meer weten over netwerkmonitoring en wil je een bijdrage leveren aan dit onderzoek? Solliciteer dan direct!
Functie-eisen
- je volgt een hbo- of wo-opleiding in de richting van Data Science, Data Engineering, Business Analyses of een andere relevante IT-opleiding;
- je legt makkelijk contacten en bent ondernemend;
- je hebt een kritische blik en kunt zelfstandig tools ontwikkelen voor databundeling;
- je hebt ervaring in het opzetten van dashboard in SAS VA op basis van meerdere databronnen;
- je hebt ervaring in projectmatig werken: plan van aanpak, verkenning, planning, deadlines en sprints.
Arbeidsvoorwaarden
- Dienstverband Meeloopstage
- Minimaal aantal uren per week 36
- Maximaal aantal uren per week 40
Overige arbeidsvoorwaarden
Werk je minder dan 40 uur? Dan is je vergoeding naar rato. Naast je stagevergoeding heb je recht op betaalde vakantie-uren.
Indien je geen studentenreisproduct hebt, kom je in aanmerking voor een mobiliteitskaart van Rijkswaterstaat. Let op! Dit geldt alleen indien je geen recht meer hebt op een OV-chipkaart. Indien je wel in het bezit bent van een studentreisproduct, maar extra reiskosten maakt t.b.v. de uitvoer van je stagewerkzaamheden dan kan je deze reiskosten declareren.
Bijzonderheden
- je kunt alleen stagelopen bij Rijkswaterstaat als je staat ingeschreven bij een onderwijsinstelling;
- de startdatum van de stage is september 2022 en duurt tot maart 2023;
- dit betreft een meeloopstage of afstudeerstage;
- de stage is in eerste instantie voor 36 tot 40 uur per week. Mocht dit niet passen, dan kunnen we uiteraard in overleg bepalen voor hoeveel uur jij stage komt lopen;
- je standplaats is Maastricht of Den Bosch. Bij Rijkswaterstaat werken we volgens de richtlijnen van de overheid. Dit betekent dat we zoveel mogelijk thuis werken en maximaal de helft van de tijd op een Rijkswaterstaat kantoor of locatie als dit meerwaarde voor jou heeft.
Talent als basis, diversiteit als kracht
Rijkswaterstaat is een inclusieve organisatie. Een organisatie die ruimte biedt aan iedereen en die de kracht van de diversiteit van medewerkers gebruikt om samen betere resultaten te halen voor Nederland.
Inclusief betekent dat iedereen zich betrokken en gewaardeerd voelt; niet ondanks, maar dankzij de verschillen. Daarom nodigen wij jou graag uit, als jij je herkent in deze vacature, om te solliciteren.
Acquisitie op onze vacatures wordt niet in behandeling genomen.
Rijkswaterstaat
Rijkswaterstaat is de uitvoeringsorganisatie van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en bestaat uit zeven landelijke en zeven regionale organisatieonderdelen. Al meer dan 200 jaar werken we dagelijks aan een veilig, leefbaar en bereikbaar Nederland. We beheren en ontwikkelen de rijkswegen, -vaarwegen en -wateren en zetten in op een duurzame leefomgeving. Samen met anderen werken we aan een land dat beschermd is tegen overstromingen. Waar voldoende groen is, en voldoende en schoon water. En waar je vlot en veilig van A naar B kunt. Samenwerken aan een veilig, leefbaar en bereikbaar Nederland. Dat is Rijkswaterstaat.
Zuid-Nederland
Zuid-Nederland (ZN) is een van de zeven regionale organisatieonderdelen van Rijkswaterstaat en bestaat uit een samenvoeging van de provincies Noord-Brabant en Limburg. Binnen Zuid-Nederland zijn wij verantwoordelijk voor het beheren en onderhouden van onze (vaar)wegen, wateren en objecten, zoals de A2, de A58, de Maas, het Wilhelminakanaal en vele bruggen. Hiervoor werken wij samen met o.a. de provincies Noord-Brabant en Limburg, gemeenten, waterschappen en natuurorganisaties. Onze ambitie is om als één eenheid en met één werkwijze de bereikbaarheid, veiligheid en leefbaarheid in Nederland elke dag beter te maken.
In totaal werken er ruim 400 mensen binnen ZN, verspreid over drie directies: Netwerkontwikkeling, Netwerkmanagement en Bedrijfsvoering.
Contactpersonen
Voor meer informatie over deze vacature:
Solliciteren?
Digitaal solliciteren
Rijkswaterstaat nodigt je uit op hun site te solliciteren. Via onderstaande knop verlaat je deze site ga je direct naar het sollicitatieformulier. Het Rijk hecht waarde aan een diverse en inclusieve organisatie. Werken in divers samengestelde teams maakt ons effectiever, innovatiever en het werk leuker. Eenieder wordt daarom uitgenodigd te solliciteren.
Relevante vacatures
Stagiair biologie
- Standplaats Den Bosch of Maastricht
- Uren per week 32-36
- Reageren voor 30 mei
- Dienstverband Afstudeerstage / scriptie
Stagiair omgevingsmanagement
- Standplaats Roermond
- Uren per week 36-40
- Reageren voor 30 mei
- Dienstverband Afstudeerstage / scriptie
Stagiair ecologie
- Standplaats Roermond of Maastricht
- Uren per week 32-36
- Reageren voor 30 mei
- Dienstverband Afstudeerstage / scriptie