Stagiair(e) DG Herstel Toeslagen Control

Ministerie van Financiën

 • Stand­plaats Den Haag
 • Uren per week 32
 • Vergoeding €747
 • Niveau Bachelor - HBO
 • Vakgebied Financieel / economisch
 • Reageren voor 3 juni Nog 5 dagen
 • Vacaturenummer SG 23-82
 • Plaatsingsdatum 16 mei 2023
 • Dienst­verband Afstudeerstage / scriptie
 • Periode 4 sep. 2023 - 31 jan. 2024

Functie­omschrijving

Zoek jij een leerzame afstudeeropdracht op financieel-economisch vlak? Dan is deze stage bij het team Control van DG Herstel Toeslagen je kans! Tijdens jouw stage ga je aan de slag met de specifieke uitkering (SPUK) binnen de hersteloperatie en krijg je de ruimte om onderzoek te doen naar de inzet van instrumenten zoals de SPUK. Ben jij communicatief vaardig, zorgvuldig en accuraat? Wil jij jouw vaardigheden en talenten nog verder ontwikkelen? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Jouw stage
De collega’s van het programma DG Herstel Toeslagen coördineren in de volle breedte het traject van en voor gedupeerden van de toeslagenaffaire; zij voeren de regie op zowel het herstelbeleid als op de uitvoeringketen en gemeenten. Binnen het programma wordt intensief samengewerkt tussen de betrokken ministeries én de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG). Het programma kent meerdere taakgebieden, die worden aangestuurd door een programmadirecteur of programmamanager. Taakgebieden zijn onder meer de herijking van de hersteloperatie, emotioneel herstel en de aanpak van de schuldenproblematiek. Het programma DG is opdrachtgever voor meerdere uitvoeringsprocessen in het kader van de hersteloperatie. Denk hierbij aan de aansturing en financiering van Sociale Banken Nederland (SBN), dat zorg draagt voor de afwikkeling van de private schulden voor de gedupeerden.

Als stagiair(e) bij DG Herstel werk je mee aan de SPUK binnen de hersteloperatie. Dit is een regeling waarin gemeenten uitgaven verantwoorden om gedupeerden en hun gezinnen te kunnen helpen. Je voert hierbij controlwerkzaamheden uit en onderhoudt contact met verschillende partijen binnen het ministerie, gemeenten en de samenwerkingspartners zoals de VNG. Ook help jij bij het opstellen van rapportages en het informeren van de Kamer.

Je krijgt naast het ondersteunen in de verschillende werkzaamheden de ruimte om onderzoek te doen naar de inzet van instrumenten zoals de SPUK. Kortom: een uitdagende en brede stage die je inzicht geeft op gebied van finance, control en publieke dienstverlening!

Belangrijk is dat jij affiniteit hebt met financiële vraagstukken en het leuk vindt om met cijfers te werken. Jij beschikt over een goed analytisch vermogen en beschikt over een zelfstandige werkhouding. We bieden veel ruimte voor je eigen aanpak en geven je de kans om je studie in de praktijk te brengen en jouw vaardigheden zo nog verder te ontwikkelen.

Ga je dit helemaal alleen doen? Natuurlijk niet! Tijdens jouw stage zal je onderdeel uitmaken van een enthousiast en inhoudelijk deskundig team, waarin de sfeer open is en er veel ruimte is om hulp te vragen. Als stagiair(e) krijg je veel vrijheid, maar ook veel begeleiding wanneer je daar behoefte aan hebt.

 • Je volgt een hbo-opleiding in een financiële of bestuurskundige richting. Studeer je wat anders, maar ben je wel gemotiveerd? Solliciteer ook dan; wij zijn geïnteresseerd in wie je bent en minder in wat je studeert.
 • Je spreekt en schrijft goed Nederlands.
 • Je durft initiatief te nemen en draagt graag bij aan de verbetering van onze werkprocessen.
 • Je bent pragmatisch.
 • Je bent vanaf september 32 uur per week beschikbaar voor een periode van vier tot zes maanden.
 • Dienst­verband Afstudeerstage / scriptie
 • Maximaal aantal uren per week 32

We willen dat iedereen zich thuis voelt bij het ministerie van Financiën en zichzelf volledig kan ontwikkelen. Want samen werken aan een financieel gezond Nederland is waar we voor staan. Dit doen we vanuit verschillende perspectieven, achtergronden en inzichten, omdat we geloven dat dit onze denkkracht vergroot. Iedereen is welkom ongeacht culturele achtergrond, leeftijd, arbeidsvermogen, gender of seksuele voorkeur. Met jouw unieke bijdrage spelen we beter in op de behoeften uit onze samenleving.

Draag jij graag bij aan een financieel gezond Nederland? Je bent van harte welkom. Solliciteren kan door je cv en motivatie in te sturen.

Wacht niet met solliciteren tot aan tot de sluitingsdatum. Wij beoordelen tussentijds de kandidaten.

Ministerie van Financiën

Samen werken aan een financieel gezond Nederland
Het werk van het ministerie van Financiën gaat over meer dan cijfers en geld alleen. Het gaat over mensen zoals jij en ik. Mensen met verwachtingen, zorgen, vragen, dromen en plannen. We rekenen bijvoorbeeld allemaal op financiering voor goede zorg en goed onderwijs. Op duidelijkheid over belastingtarieven en op betrouwbare banken en verzekeraars, in Nederland en daarbuiten. En we rekenen allemaal op duidelijkheid over exportregels en wat we wel en niet mee mogen nemen vanuit de vakantiebestemming.

Het ministerie van Financiën luistert naar wat er speelt in de samenleving van vandaag en heeft aandacht voor hoe Nederlanders hun toekomst zien. Met die kennis en inzichten leggen we samen met andere ministeries en binnen ons internationale netwerk de juiste verbindingen en brengen we Nederland verder. We zorgen ervoor dat Nederland en onze economie klaar zijn voor de steeds sneller veranderende wereld van morgen. Op alle fronten. Dat gaat niet vanzelf. En natuurlijk is daar ook geld voor nodig. Dat geld brengen burgers en bedrijven via belastingen bijeen, en verdeelt de overheid over zaken die we als samenleving belangrijk vinden. Daarvoor moeten er keuzes worden gemaakt en worden ingegrepen als dat nodig is. Om ons land financieel gezond te houden, moet onze economie namelijk in balans blijven en tegelijk ook ruimte krijgen om te groeien.

Samen zorgen we ervoor dat er in Nederland kansen zijn voor welvaart en groei voor iedereen, vandaag, morgen en daarna. Samen werken we aan een financieel gezond Nederland.

Onze kernwaarden: integer, deskundig, duidelijk, durf en samenwerken zijn leidend voor ons gedrag en geven ons een gezamenlijke taal, waarmee we onderling bespreekbaar maken wat we doen en hoe we dat doen.

Lees meer over het ministerie van Financiën: https://www.rijksoverheid.nl/ministeries/ministerie-van-financien/organisatie

Contactpersonen

Voor meer informatie over deze vacature:

Natasja van de Beek

06-31020483

Solliciteren?

Het Rijk hecht waarde aan een diverse en inclusieve organisatie. Werken in divers samengestelde teams maakt ons effectiever, innovatiever en het werk leuker. Eenieder wordt daarom uitgenodigd te solliciteren.

Relevante vacatures

Stagiair(e) digitale transformatie/innovatie

Ministerie van Financiën
 • Stand­plaats Den Haag
 • Uren per week 32-36
 • Reageren voor 12 juni
 • Dienst­verband Afstudeerstage / scriptie

Stage communicatieteam Wijzer in geldzaken

Ministerie van Financiën
 • Stand­plaats Den Haag
 • Uren per week 32-36
 • Reageren voor 12 juni
 • Dienst­verband Meeloopstage

Wo-meewerkstage strategisch beleid

Ministerie van Financiën, , Inspectie der Rijks?nanciën, Bureau Strategische Analyse
 • Stand­plaats Den Haag
 • Uren per week 32-40
 • Reageren voor 11 juni
 • Dienst­verband Meeloopstage