Stagiair beleidsmedewerker

Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

 • Stand­plaats Den Haag
 • Uren per week 32 - 36
 • Vergoeding €628
 • Niveau Universitair oude stijl, Master/doctoraal, Bachelor - HBO
 • Vakgebied Sociaal / maatschappelijk / welzijn
 • Reageren voor 1 juni Nog 3 dagen
 • Vacaturenummer VWS23-975-(VGP)
 • Plaatsingsdatum 17 mei 2023
 • Dienst­verband Meeloopstage

Functie­omschrijving

Je leert het werk van een beleidsmedewerker het best door te doen. Want dat is onze overtuiging en daarom draai je als stagiair vanaf het begin mee met ons team. Zo werk je direct aan het verbeteren van de gezondheid in Nederland.

Meewerken aan de gezondheid in Nederland doe je bij de directie Voeding, Gezondheidsbescherming en Preventie (VGP) van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS).

Wat ga je doen als beleidsmedewerker?

“Met de kenmerkende gezellige en warme sfeer binnen VGP leerde ik hoe beleid een bijdrage kan leveren bij actuele en maatschappelijke vraagstukken”

Je bent volwaardig teamlid en werkt actief mee in een beleidsteam van de directie VGP. Werkzaamheden die je gaat doen en wij je leren en je bij helpen zijn: het schrijven van een beleidsnota, het voorbereiden van de beantwoording van een schriftelijke vraag van een Kamerlid of debat in het Parlement, of het voorbereiden van internationaal overleg. Je werkdagen bij ons zijn zeer divers. Je neemt deel aan verschillende bijeenkomsten en gesprekken, bijvoorbeeld met relevante partijen die zich ook met de thematiek bezig houden. Daarnaast gaan we regelmatig op werkbezoek, waarbij je mee kunt. Je verdiept je in opkomende vraagstukken en relevant onderzoek op het thema waarvoor je aan de slag gaat.

Onze onderwerpen zijn vooral gericht op preventie en gaat om problemen en uitdagingen waar de maatschappij dagelijks tegenaan loopt. Denk aan het tegengaan van problematisch drankgebruik, drugsgebruik of het voorkomen van roken en ook om het beschermen ons gezondheid door het verbeteren van de veiligheid van eten of van consumentenproducten. Tijdens jouw stageperiode krijg je de mogelijkheid ervaring op te doen op één of meerdere van deze onderwerpen.

Je wordt gedurende je stageperiode begeleid door één van de collega’s uit het team waarin je aan de slag gaat. Daarnaast koppelen we je aan een buddy, iemand uit de directie die je informeel wegwijs kan maken binnen VGP en het ministerie van VWS.

 • Je bent een enthousiaste student bijvoorbeeld bestuurskunde, politicologie, sociologie, recht of gezondheidswetenschap op hbo of wo niveau, bij voorkeur in de laatste fase van je studie;
 • Je bent op zoek naar een meeloopstage van een half jaar vanaf september 2023. Een stageperiode vanaf maart 2024 voor een half jaar behoort ook tot de mogelijkheden.

Herken jij jezelf hierin?

Beleid schrijf je nooit alleen dus je snapt dat door samenwerken het beste resultaat wordt behaald. Je bent nieuwsgierig en leert graag nieuwe dingen. Je bent secuur in je werk en vind het fijn om ook zelfstandig te werken. We helpen je graag en je komt in een team waar we je aanmoedigen om hulp te vragen als je er alleen niet uit komt.

Je schrijft graag en hebt al gevoel voor hoe je een boodschap op een duidelijke manier kunt overbrengen. Je pakt uit jezelf werkzaamheden op en het kan voorkomen dat je ineens andere zaken moet oppakken omdat de situatie erom vraagt. Kortom je bent flexibel.

 • Dienst­verband Meeloopstage
 • Minimaal aantal uren per week 32
 • Maximaal aantal uren per week 36

Heb je nog vragen over deze functie?
Neem dan contact op met Victor Sannes (directeur VGP) op telefoonnummer 06-51351326 of Maaike Kramer-Segers (MT-lid directie VGP) op telefoonnummer 06- 31749183

Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

Bij VWS zetten we ons in voor een gezond, fit en veerkrachtig Nederland. Met en voor iedereen. Wat we doen, doet ertoe en dat voel je. Je werkt samen met betrokken, bevlogen en deskundige mensen met een groot hart voor hun werk. Die elkaar zowel persoonlijke aandacht als professionele ruimte geven. Binnen een deskundige en daadkrachtige organisatie die voortdurend moet vernieuwen en in oplossingen denkt. Altijd vanuit zoveel mogelijk verschillende perspectieven. En in nauwe samenwerking met partners, collega-ministeries, zorgprofessionals en burgers.

Talent als basis, diversiteit als kracht
VWS stimuleert een inclusieve organisatiecultuur, waarin alle medewerkers actief betrokken en opgenomen worden in de groep. Waar medewerkers zichzelf kunnen zijn en zich vrij voelen om hun mening te geven. We zijn ervan overtuigd dat we op ons best zijn als wij een diversiteit aan perspectieven, achtergronden, oriëntaties en kennis in huis hebben. We bevorderen het werken in divers samengestelde teams en inclusieve leiderschapsvaardigheden. Hiermee houden we rekening tijdens de selectieprocedure.

Je komt te werken in een omgeving met een informele prettige werksfeer, waar we hard en serieus samenwerken, topkwaliteit willen leveren, waarin we waarde hechten aan (persoonlijke) ontwikkeling en reflectie, maar waar ook veel wordt gelachen. We vinden het belangrijk dat je ruimte ervaart in de wijze waarop je je werk uitvoert.

VWS telt ruim 5500 medewerkers. Zij zijn voor een belangrijk deel werkzaam bij agentschappen, raden en inspecties. Op het kerndepartement werken ruim 2000 mensen. Het ministerie is ook verantwoordelijk voor een aantal ZBO’s (zelfstandige bestuursorganen) zoals de NZa (Nederlandse Zorgautoriteit), het CIZ (Centrum indicatiestelling zorg), het CAK (Centraal Administratie Kantoor) en het Zorginstituut Nederland.

Over de directie

De directie VGP bestaat uit verschillende teams: voedselveiligheid, drugs, alcohol, productveiligheid, letselpreventie, NVWA, voeding, gezond gewicht, tabak en kennis en onderzoek. Voor ieder team is een MT-lid verantwoordelijk en een coördinator stuurt ieder team functioneel aan.

Samenwerking staat bij VGP hoog in het vaandel: in het MT, binnen de verschillende teams of in samenspraak met de collega’s in ons beleidsveld. Medewerkers van de directie zijn sterk betrokken bij hun werk en bij elkaar. Je komt te werken in een omgeving met een informele prettige werksfeer, waar we hard en serieus samenwerken, topkwaliteit willen leveren, waarin we waarde hechten aan (persoonlijke) ontwikkeling en reflectie, maar waar ook veel wordt gelachen. We vinden het belangrijk dat je de ruimte ervaart in de wijze waarop je je werk uitvoert.

Contactpersonen

Voor meer informatie over deze vacature:

Maaike Kramer Segers, MT-lid directie VGP

06-31749183

Victor Sannes, directeur VGP

06-51351326

Solliciteren?

Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport nodigt je uit op hun site te solliciteren. Via onderstaande knop verlaat je deze site ga je direct naar het sollicitatieformulier. Het Rijk hecht waarde aan een diverse en inclusieve organisatie. Werken in divers samengestelde teams maakt ons effectiever, innovatiever en het werk leuker. Eenieder wordt daarom uitgenodigd te solliciteren.

Relevante vacatures

Stagiair juridisch specialistisch advies

Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport
 • Stand­plaats Den Haag
 • Uren per week 24-40
 • Reageren voor 1 augustus
 • Dienst­verband Meeloopstage

Stagiair bij de Directie Veiligheid, Crisisbeheersing en Integriteit (VCI)

Ministerie van Buitenlandse Zaken
 • Stand­plaats Den Haag
 • Uren per week 36
 • Reageren voor 6 juni
 • Dienst­verband Meeloopstage

Medewerker Verwerken en Behandelen (BBL Stagiair)

Centraal Justitieel Incassobureau
 • Stand­plaats Leeuwarden
 • Uren per week 32-36
 • Reageren voor 19 juni
 • Dienst­verband BBL/BOL