Stage - Stagiair beleidsmedewerker (wo of hbo, 32-36 uur)

Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

 • Stand­plaats Den Haag
 • Uren per week 32 - 36
 • Vergoeding €652
 • Niveau Master/doctoraal, Bachelor - HBO
 • Vakgebied Sociaal / maatschappelijk / welzijn
 • Reageren voor 30 januari Nog 11 dagen
 • Vacaturenummer VWS22-348(VGP)
 • Plaatsingsdatum 15 januari 2022
 • Dienst­verband Afstudeerstage / scriptie
 • Periode 1 feb 2022 - 1 jul 2022

Functie­omschrijving

Bij VWS werken we aan een gezond, veerkrachtig en fit Nederland. Met en voor iedereen. Wat we doen, doet ertoe en dat voel je. Je werkt samen met proactieve, betrokken en bevlogen mensen met een groot hart voor hun werk. Die elkaar zowel persoonlijke aandacht als professionele ruimte geven. Binnen een deskundige en daadkrachtige organisatie die voortdurend moet vernieuwen en in oplossingen denkt. Altijd vanuit zoveel mogelijk verschillende perspectieven. En in nauwe samenwerking met partners, collega ministeries, zorgprofessionals en burgers.

Wil je ervaring opdoen als beleidsmedewerker bij een dynamische organisatie? Ben je leergierig, wil je je zelf ontwikkelen en een bijdrage leveren aan de doelstelling van VWS? Dan is dit een leuke uitdaging voor jou!

Wat ga je doen?
Bij VGP werken we aan preventie-onderwerpen zoals het tegengaan van problematisch drankgebruik, drugsgebruik of het voorkomen van roken. Dit gaat natuurlijk verder dan alleen een waarschuwing op een pakje sigaretten. Ook houden wij ons bezig met het beschermen van de gezondheid door het verbeteren van de veiligheid van eten of van consumentenproducten. Tijdens jouw stageperiode krijg je de mogelijkheid ervaring op te doen op één of meerdere van deze onderwerpen en ben je volwaardig lid van het beleidsteam. Bij je werkzaamheden kan je denken aan het schrijven van een beleidsnota, het voorbereiden van de beantwoording van een schriftelijke vraag van een Kamerlid of debat in het Parlement, of het voorbereiden van internationaal overleg. Daarnaast neem je deel aan verschillende bijeenkomsten en overleggen.

Over de directie
De directie VGP bestaat uit verschillende teams: voedselveiligheid, drugs, alcohol, productveiligheid, letselpreventie, NVWA, voeding, gezond gewicht, tabak en kennis en onderzoek. Voor ieder team is een MT-lid verantwoordelijk en een coördinator stuurt ieder team functioneel aan.

Samenwerking staat bij VGP hoog in het vaandel: in het managementteam (MT), binnen de verschillende teams of in samenspraak met de collega’s in ons beleidsveld. Medewerkers van de directie zijn sterk betrokken bij hun werk en bij elkaar. Je komt te werken in een omgeving met een informele prettige werksfeer, waar we hard en serieus samenwerken, topkwaliteit willen leveren, waarin we waarde hechten aan (persoonlijke) ontwikkeling en reflectie, maar waar ook veel wordt gelachen. We vinden het belangrijk dat je de ruimte ervaart in de wijze waarop je je werk uitvoert.

Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

“Nederland gezond en wel”; dat is het motto van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). Het is de ambitie van VWS om iedereen zo lang mogelijk gezond te houden en zieken zo snel mogelijk beter te maken. Ook wil het ministerie mensen met een beperking in hun participatiemogelijkheden ondersteunen.

We zijn er als VWS van overtuigd dat we op ons best zijn als wij een diversiteit aan perspectieven, achtergronden, oriëntaties en kennis in huis hebben. We willen daarom een veelzijdige werkgever zijn voor alle groepen in de samenleving en houden hiermee rekening tijdens de selectieprocedure.

VWS telt ongeveer 5000 medewerkers, die voor een belangrijk deel werkzaam zijn bij agentschappen, raden en inspecties. Op het kerndepartement werken ongeveer 1300 mensen. Daarnaast is het ministerie verantwoordelijk voor een aantal ZBO’s, zoals de NZa, het CIZ, het CAK en het Zorginstituut Nederland.

Talent als basis, diversiteit als kracht

VWS stimuleert een inclusieve organisatiecultuur, waarin alle medewerkers actief betrokken en opgenomen worden in de groep. Waar medewerkers zichzelf kunnen zijn en zich vrij voelen om hun mening te geven. We zijn ervan overtuigd dat we op ons best zijn als wij een diversiteit aan perspectieven, achtergronden, oriëntaties en kennis in huis hebben. We bevorderen het werken in divers samengestelde teams en inclusieve leiderschapsvaardigheden. Hiermee houden we rekening tijdens de selectieprocedure.

Je komt te werken in een omgeving met een informele prettige werksfeer, waar we hard en serieus samenwerken, topkwaliteit willen leveren, waarin we waarde hechten aan (persoonlijke) ontwikkeling en reflectie, maar waar ook veel wordt gelachen. We vinden het belangrijk dat je de ruimte ervaart in de wijze waarop je je werk uitvoert.

Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

Contactpersonen

Voor meer informatie over deze vacature:

Victor Sannes (directeur VGP)

06-51351326

Maaike Kramer-Segers (MT-lid directie VGP)

06-31749183

Solliciteren?

Digitaal solliciteren

Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport nodigt je uit op hun site te solliciteren. Via onderstaande knop verlaat je deze site ga je direct naar het sollicitatieformulier. Het Rijk hecht waarde aan een diverse en inclusieve organisatie. Werken in divers samengestelde teams maakt ons effectiever, innovatiever en het werk leuker. Eenieder wordt daarom uitgenodigd te solliciteren.

Relevante vacatures

Stage Facilitair Bedrijfsbureau

KVK
 • Stand­plaats Woerden
 • Uren per week 16-40
 • Dienst­verband Meeloopstage

Mbo-meewerkstage design system

KVK
 • Stand­plaats Utrecht
 • Uren per week 16-40
 • Dienst­verband Meeloopstage

Stagiair handelsregister

KVK
 • Stand­plaats Rotterdam
 • Uren per week 16-40
 • Dienst­verband Meeloopstage