Stage Communicatieplan/Awarenessplan Team Privacy CDIB

 • Den Haag  -  route
 • Bachelor - HBO
 • 32 - 40 uur
 • €749
 • Reclame / communicatie / marketing / PR / voorl.
 • Solliciteer voor 17 juli 2024 Nog 2 dagen
 • Praktijkopdracht
Kenmerk: Stage CDIB 2024 - 22, Plaatsingsdatum: 25 juni 2024

Het ministerie van IenW is een groot en divers ministerie met verschillende onderdelen (denk bijvoorbeeld aan Rijkswaterstaat, het KNMI en het Planbureau voor de leefomgeving). Bij IenW werken we dagelijks aan een leefbaar, bereikbaar en veilig Nederland op de basis van een circulaire economie. Digitalisering is daarbij onmisbaar om deze opgave aan te pakken.
Het ministerie van IenW wil een proactieve en innovatieve speler zijn op het gebied van digitalisering. Dit om als ministerie beter te kunnen presteren en van grote toegevoegde waarde voor de samenleving te zijn. Uiteraard rekening houdend met publieke waarden als privacy en oog voor informatiebeveiliging/cybersecurity.

De Concerndirectie Informatiebeleid (CDIB) ondersteunt de departementsleiding in haar ambitie door middel van strategievorming, kaderstelling en control. CDIB is een relatief jonge directie en de medewerkers zijn een mooie mix van jonge en meer ervaren collega's. Binnen de directie krijg je veel ruimte om zelfstandig, hands-on aan de slag te gaan, binnen een team van hulpvaardige, deskundige collega’s.

Je komt te werken in het team privacy onder begeleiding van de Chief Privacy Officers IenW (CPO's). Privacy is een van de overkoepelende onderwerpen binnen IenW op het i-domein. Daarom zal je tijdens je opdracht ook te maken krijgen en/of samenwerken met collega's van andere disciplines binnen CDIB zoals informatiebeveiliging, AI en Quantum.

Privacy is een onderwerp waar iedereen wel van gehoord heeft, maar dat nog niet de aandacht krijgt die het verdient. Team privacy CDIB is op zoek naar een stagiaire die een communicatieplan en dus eigenlijk een marketingplan voor het onderwerp privacy binnen het ministerie gaat opstellen. In het plan adviseer je bijvoorbeeld op welke momenten de collega’s binnen het Ministerie iets moet horen, lezen of zien over privacy. Kan het een workshop zijn of een nieuwsartikel? Of is er een moment om een serious game aan de organisatie aan te bieden? Zijn er andere activiteiten binnen het ministerie privacy gepromoot kan worden? Laat je creativiteit los op dit interessante onderwerp!

Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat

Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (IenW) zet in op een veilig, bereikbaar en leefbaar Nederland. Daarom werkt het ministerie aan krachtige verbindingen over de weg, spoor, het water en door de lucht. En IenW beschermt tegen wateroverlast, zorgt voor de kwaliteit van lucht, water en bodem, en werkt aan het realiseren van een circulaire economie. Lees hier meer.

Talent als basis, diversiteit als kracht
Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat bouwt aan een inclusieve organisatie. Een organisatie die ruimte biedt aan iedereen. Een organisatie waarin mensen zich betrokken en gewaardeerd voelen; niet ondanks, maar dankzij verschillen. Een organisatie waarin we samen werken aan een mooier Nederland. Daarom nodigen we iedereen (m/v/x) die aan het profiel van deze vacature voldoet, of gaat voldoen, uit om te solliciteren.

Stel gerust je vraag

Meer informatie over deze vacature

Sulaika Duijsings-Mahangi 06-21674195

Solliciteren?

Het Rijk hecht waarde aan een diverse en inclusieve organisatie. Werken in divers samengestelde teams maakt ons effectiever, innovatiever en het werk leuker. Eenieder wordt daarom uitgenodigd te solliciteren.

Relevante stages

Stage internationaal

Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat
 • Den Haag
 • Master/doctoraal
  Bachelor - HBO
 • 32-40

Stage juridisch medewerker ILT

Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat
 • Zwijndrecht
 • Master/doctoraal
  Bachelor - HBO
 • 24-40

Stagiair internationale zaken DGDOO

Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties
 • Den Haag
 • Master/doctoraal
 • 36