Stage bij directie Openbaar Bestuur & Digitalisering

  • Den Haag  -  route
  • Gepromoveerd, Universitair oude stijl, Universitair Master, Master/doctoraal
  • 24 - 40 uur
  • €749
  • Onderzoek / wetenschap
  • Solliciteer voor 21 juli 2024 Nog 6 dagen
  • Onderzoeksstage
Kenmerk: 24 G, Plaatsingsdatum: 4 juli 2024

Directie Openbaar Bestuur & Digitalisering van de Algemene Rekenkamer zoekt twee enthousiaste stagiairs per september. Deze directie doet onderzoek op het gebied van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties, Digitalisering en Wonen. Als stagiair(e) is kennis van een van deze domeinen een pré. We kunnen je inzet ook gebruiken bij aantoonbare affiniteit met een onderwerp en als je graag wilt meedraaien in één van onze onderzoeken.

Wat ga je doen?
Als stagiair(e) draai je mee in één of meerdere onderzoeken. Daarnaast kunnen we je inzetten voor het organiseren van activiteiten zoals een conferentie of een werkbezoek.

Je wordt begeleid door een projectleider en werkt nauw samen met collega’s uit de directie. Tijdens de stage word je onderdeel van het cluster BZK of het cluster IT-audit. Vanuit het cluster BZK worden onderzoeken uitgevoerd die te maken hebben met o.a. Koninkrijksrelaties, wonen en openbaar bestuur. Het IT-auditcluster voert onderzoeken uit die te maken hebben met IT-risico’s en hoe die binnen de overheid worden beheerst. Heb je voorkeur voor een specifiek onderwerp en voor één van de clusters? Benoem dit dan in je motivatiebrief.

Algemene Rekenkamer

Wat doen wij bij de Algemene Rekenkamer?
Alle Nederlandse burgers betalen belasting. Dat geld wordt vervolgens door onze overheid weer uitgegeven. Maar waaraan wordt dit geld eigenlijk besteed? En gebeurt dit wel volgens de regels? Krijgen de Nederlandse burgers waar voor hun geld? Over deze vragen buigen de onderzoekers bij de Algemene Rekenkamer zich dagelijks.

Stel gerust je vraag

Meer informatie over deze vacature

Solliciteren?

Het Rijk hecht waarde aan een diverse en inclusieve organisatie. Werken in divers samengestelde teams maakt ons effectiever, innovatiever en het werk leuker. Eenieder wordt daarom uitgenodigd te solliciteren.

Relevante stages