Stage bij de Nederlandse Ambassade te Rabat

Ministerie van Buitenlandse Zaken

 • Stand­plaats Rabat
 • Uren per week 40
 • Vergoeding €652
 • Niveau Universitair Master, Master/doctoraal
 • Vakgebied Financieel / economisch, Internationaal
 • Reageren voor 6 december Nog 2 dagen
 • Vacaturenummer 680
 • Plaatsingsdatum 11 november 2022
 • Dienst­verband Meeloopstage
 • Periode 15 feb 2023 - 31 jul 2023

Functie­omschrijving

De Economische afdeling van de Nederlandse ambassade in Rabat is op zoek naar een stagiair(e) voor de periode februari t/m juli 2023 (precieze data in overleg).

Stageomschrijving

De ambassade biedt dit najaar een uitdagende stageplaats met veel variatie. Je krijgt de kans economische diplomatie van dichtbij mee te maken en komt in aanraking met alle facetten van het werk van de economische afdeling. Het is daarnaast ook mogelijk dat je incidenteel wordt ingezet op andere afdelingen.

De werkzaamheden bestaan onder andere uit:
- Je neemt actief deel aan de dagelijkse werkzaamheden van de Economische afdeling en ondersteunt bij haar reguliere activiteiten;
- Je helpt bij de invulling van het economische programma van de ambassade, zoals bij de uitvoering en het beheer van projecten;
- Je helpt bij het organiseren van activiteiten op de ambassade en bij inkomende en uitgaande bezoeken;
- Je helpt bij het organiseren van en je neemt deel aan seminars, business events, handelsbeurzen en conferenties;
- Je draagt bij aan het opstellen van verslagen en rapportages;
- Je geeft invulling aan het communicatieplan van de ambassade, door de verschillende sociale media kanalen en websites van de ambassade bij te houden en proactief berichten op te stellen, i.h.b. op de LinkedIn site van de ambassade;
- Je werkt mee aan de invulling van publieksdiplomatie, waarbij je de samenwerking zoekt met de verschillende afdelingen van de ambassade.

Voor de stage geldt het volgende functieprofiel:
- Je hebt de Nederlandse nationaliteit;
- Je zit op dit moment in de masterfase van een relevante universitaire opleiding, zoals economie, bedrijfskunde, marketing en/of communicatie ;
- Je hebt aantoonbare interesse in internationale handel, commerciële ervaring, c.q. affiniteit met handelsbevordering een pre;
- Je staat gedurende de gehele stageperiode ingeschreven aan een erkende Nederlandse Universiteit;
- Je bent bedreven is in het werken met sociale media en externe communicatie;
- Je hebt een proactieve, flexibele en zelfstandige werkhouding;
- Je bent enthousiast, representatief, ondernemend, leergierig en een teamspeler;
- Je bent organisatorisch sterk;
- Je gaat integer om met vertrouwelijke informatie;
- Je bent goed op de hoogte van (buitenlands)politieke actualiteiten;
- Uitstekende schriftelijke vaardigheden in zowel het Nederlands als Engels zijn essentieel;
- Kennis van het Frans (minimaal niveau A2) is essentieel. Beheersing op niveau B1 of hoger is een pre.

 • Dienst­verband Meeloopstage
 • Maximaal aantal uren per week 40
 • Wij vragen je te solliciteren via de button ‘Solliciteren’.
 • Selectiegesprekken vinden plaats begin december 2022.

Wat bieden wij
Een unieke kans om kennis te maken en ervaring op te doen met de werkzaamheden van het ministerie van Buitenlandse Zaken, in het bijzonder met het werken op een ambassade. Je komt terecht in een divers team van enthousiaste mensen dat bestaat uit zowel lokale als uitgezonden staf. De takenpakketten van alle stagiair(e)s zijn erg breed. Daarbij is ruimte voor creativiteit en wordt initiatief gewaardeerd. Als stagiair(e) zal je met regelmaat deelnemen aan interessante activiteiten en bijeenkomsten, zowel binnen als buiten de ambassade.

Leeropdracht
In gezamenlijk overleg bepalen we een leeropdracht voor je stage. Deze wordt bij aanvang van de stage vastgelegd.
De thema’s van deze opdracht kunnen bijvoorbeeld zijn: buitenlandse investeringen in Marokko in kaart brengen, marktonderzoek doen van opkomende sectoren die kansen bieden voor het Nederlandse bedrijfsleven, of het zoeken naar economische kansen in Marokko voor de Marokkaanse diaspora in Nederland.
Van de kandidaten die worden uitgenodigd voor een selectiegesprek wordt verwacht dat ze hun wensen ten aanzien van deze leeropdracht toelichten.

Voorwaarden en vergoedingen
Algemene voorwaarden en vergoedingen kan je vinden op deze site.

COVID-19
Momenteel werken alle rijksambtenaren i.v.m. de covid-19 pandemie gedeeltelijk thuis. Het is lastig te voorspellen wat de situatie zal zijn bij aanvang van de stage, maar het is goed om er rekening mee te houden dat je gedeeltelijk vanuit huis zal moeten werken. Daarbij word je uiteraard intensief begeleid door collega’s en is er veelvuldig contact.

Ministerie van Buitenlandse Zaken

De Nederlandse ambassade in Rabat telt zo’n 60 medewerkers en is actief op een diversiteit aan beleidsterreinen; van consulaire en sociale dienstverlening tot justitiële - en politie werkzaamheden. De veelzijdigheid van de bilaterale betrekkingen biedt de kans om kennis te maken met vrijwel alle elementen die bij het ambassadewerk horen. Nederland kent een grote gemeenschap van Nederlanders met Marokkaanse wortels die de twee landen nauw aan elkaar verbindt. Naast intensief personenverkeer is er een groeiende economische en culturele relatie. Samen met onder meer de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) ondersteunt de ambassade het Nederlandse bedrijfsleven bij zijn activiteiten op de Marokkaanse markt. De leefomstandigheden in Marokko zijn goed: een prettig klimaat, afdoende verkrijgbaarheid van levensbenodigdheden en een toereikende veiligheids- en woonsituatie.

Voor meer informatie over de Nederlandse ambassade in Rabat verwijzen we je naar onze website en Facebook pagina.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken is de spil in de communicatie tussen de Nederlandse regering en de regeringen van andere landen én tussen de Nederlandse regering en internationale organisaties. Het ministerie coördineert het buitenlands beleid van de Nederlandse regering, inclusief de ontwikkelingssamenwerking, en voert dit uit. Naast het departement in Den Haag opereert het ministerie vanuit ambassades, permanente vertegenwoordigingen en consulaten-generaal, verspreid over de hele wereld.

Diversiteit en Inclusie

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken voert een actief diversiteitsbeleid en zet in op een inclusieve organisatie. We doen dit door de verschillen van mensen optimaal in te zetten en te benutten. En door een werkcultuur te scheppen waar iedereen zichzelf kan zijn en zich gewaardeerd voelt. We streven bij de samenstelling van teams en bij de aanname van nieuw talent naar diversiteit in, onder meer, leeftijd, gender(identiteit), cultuur, religie, achtergrond, geaardheid, (arbeids)beperking, kennis en competenties.

Contactpersonen

Voor meer informatie over deze vacature:

Solliciteren?

Ministerie van Buitenlandse Zaken nodigt je uit op hun site te solliciteren. Via onderstaande knop verlaat je deze site ga je direct naar het sollicitatieformulier. Het Rijk hecht waarde aan een diverse en inclusieve organisatie. Werken in divers samengestelde teams maakt ons effectiever, innovatiever en het werk leuker. Eenieder wordt daarom uitgenodigd te solliciteren.

Relevante vacatures

Stage bij de Nederlandse Ambassade te Rabat

Ministerie van Buitenlandse Zaken
 • Stand­plaats Rabat
 • Uren per week 40
 • Reageren voor 6 december
 • Dienst­verband Meeloopstage

Stage bij de Nederlandse Ambassade te Rabat

Ministerie van Buitenlandse Zaken
 • Stand­plaats Rabat
 • Uren per week 40
 • Reageren voor 6 december
 • Dienst­verband Meeloopstage

Stage bij de Nederlandse Ambassade te Bogotá

Ministerie van Buitenlandse Zaken
 • Stand­plaats Bogota
 • Uren per week 40
 • Reageren voor 6 januari
 • Dienst­verband Meeloopstage