Stage bij de Nederlandse Ambassade te Pristina

Ministerie van Buitenlandse Zaken

 • Stand­plaats Pristina
 • Uren per week 40
 • Vergoeding €652
 • Niveau Universitair Master, Master/doctoraal
 • Vakgebied Internationaal
 • Reageren voor 5 juli Nog 3 dagen
 • Vacaturenummer 446
 • Plaatsingsdatum 14 juni 2022
 • Dienst­verband Meeloopstage
 • Periode 15 sep 2022 - 15 mrt 2023

Functie­omschrijving

De stagiair(e) vormt een integraal onderdeel van de beleidsstaf van de Ambassade. Dit betekent onder meer deelnemen aan het stafoverleg en het meewerken aan de uitvoering van onze projecten en daarover berichten op sociale media. De stagiair is onmisbaar voor het communiceren van onze activiteiten naar verschillende doelgroepen. Voor deze publieksdiplomatie maken we gebruik van sociale media zoals Facebook, Instagram, Twitter en Linkedin. Het werk is veelzijdig. Zo kan de stagiair(e) ingezet worden bij culturele en economische activiteiten, zoals de voorbereiding of het monitoren van projecten, het plannen van een inkomende missie of het verslag doen van een bijeenkomst. De stagiair(e) gaat ook zelf onderzoek doen. Het onderwerp van dit onderzoek moet voor zowel stagiair(e) als ambassade relevant zijn. Kortom, de stagiair(e) die we zoeken is flexibel, houdt van afwisseling, kan zelfstandig en in teamverband werken.

De post Pristina in Kosovo is op zoek naar een stagiair(e) voor de periode 15 September 2022 t/m 14 maart 2023 (zes maanden).

De Nederlandse Ambassade in Pristina biedt de stagiair(e) een uitdagende en leerzame werkomgeving. De ambassade behartigt de Nederlandse belangen en richt zich op rechtsstaatontwikkeling, toenadering tot de EU, versterken van het bestuur, verbeteren van de mensenrechtensituatie inclusief mediavrijheid en ondersteuning van de duurzame economische ontwikkeling van Kosovo. Op deze beleidsterreinen willen we resultaten behalen door een breed arsenaal aan instrumenten in te zetten, zoals het effectief gebruik maken van onze contacten, de ministeries in Den Haag en onze vertegenwoordiging bij de relevante Internationale Organisaties (EU, VN, OVSE, NAVO) goed te informeren, het steunen van lokale en regionale projecten, het aanwezig zijn bij belangrijke gebeurtenissen en het organiseren van missies naar Kosovo. De Ambassade in Pristina is een kleine post. Daarom wordt verwacht dat de stagiair(e) zowel zelfstandig als goed in teamverband kan werken.

Ministerie van Buitenlandse Zaken

De ambassade heeft twee uitgezonden en zes lokale medewerkers.

De ambassade is onderdeel van drie regionale netwerken in de Westelijke Balkan. Deze thematische netwerken richten zich op de beleidsvelden ‘Rechtsstaat’, ‘Veiligheid’ en ‘Stabiliteit’. Deze beleidsvelden vormen ook de prioritaire politieke aandachtsgebieden. Daarnaast zetten we in op economische, culturele en maatschappelijke ontwikkeling. De ambassade heeft daarvoor ook fondsen beschikbaar om via projecten concrete bijdragen te leveren.

Op de Westelijke Balkan heeft Nederland vijf ambassades (Belgrado, Sarajevo, Tirana, Skopje en Pristina) die intensief op verschillende niveaus contact met elkaar onderhouden zowel binnen de regionale netwerken als daarbuiten.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken is de spil in de communicatie tussen de Nederlandse regering en de regeringen van andere landen én tussen de Nederlandse regering en internationale organisaties. Het ministerie coördineert het buitenlands beleid van de Nederlandse regering, inclusief de ontwikkelingssamenwerking, en voert dit uit. Naast het departement in Den Haag opereert het ministerie vanuit ambassades, permanente vertegenwoordigingen en consulaten-generaal, verspreid over de hele wereld. Het ministerie van Buitenlandse Zaken voert een actief diversiteitsbeleid en zet in op een inclusieve organisatie. We doen dit door de verschillen van mensen optimaal in te zetten en te benutten. We streven bij de samenstelling van teams en bij de aanname van nieuw talent naar diversiteit in leeftijd, geslacht, cultuur, achtergrond, kennis en competenties.

Diversiteit en inclusie

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken voert een actief diversiteitsbeleid en zet in op een inclusieve organisatie. We doen dit door de verschillen van mensen optimaal in te zetten en te benutten. En door een werkcultuur te scheppen waar iedereen zichzelf kan zijn en zich gewaardeerd voelt. We streven bij de samenstelling van teams en bij de aanname van nieuw talent naar diversiteit in, onder meer, leeftijd, geslacht, cultuur, achtergrond, geaardheid, functiebeperking, kennis en competenties.

Contactpersonen

Voor meer informatie over deze vacature:

Solliciteren?

Digitaal solliciteren

Ministerie van Buitenlandse Zaken nodigt je uit op hun site te solliciteren. Via onderstaande knop verlaat je deze site ga je direct naar het sollicitatieformulier. Het Rijk hecht waarde aan een diverse en inclusieve organisatie. Werken in divers samengestelde teams maakt ons effectiever, innovatiever en het werk leuker. Eenieder wordt daarom uitgenodigd te solliciteren.

Relevante vacatures

Stage bij de Nederlandse ambassade te Nur-Sultan

Ministerie van Buitenlandse Zaken
 • Stand­plaats Nur-Sultan
 • Uren per week 40
 • Reageren voor 16 juli
 • Dienst­verband Onderzoeksstage

Stage bij de Nederlandse ambassade te Bakoe

Ministerie van Buitenlandse Zaken
 • Stand­plaats Bakoe
 • Uren per week 40
 • Reageren voor 1 augustus
 • Dienst­verband Meeloopstage

Stage bij de Nederlandse ambassade te Riyadh

Ministerie van Buitenlandse Zaken
 • Stand­plaats Riyadh
 • Uren per week 40
 • Reageren voor 18 juli
 • Dienst­verband Meeloopstage