Stage bij de Nederlandse Ambassade te Madrid

 • Madrid
 • Universitair Master, Master/doctoraal, HBO bachelor
 • 40 uur
 • €749
 • Internationaal
 • Solliciteer voor 25 mei 2024 Nog 3 dagen
 • Meeloopstage
 • 2 sep. 2024 - 28 feb. 2025
Kenmerk: 1798, Plaatsingsdatum: 3 mei 2024

De post in Madrid (Economische Afdeling) is op zoek naar een stagiair(e) voor de periode 2 september 2024 t/m 28 februari 2025 (minimaal zes weken/maximaal zes maanden).

De ambassade behartigt de Nederlandse belangen in Spanje. Onze kerntaken in Spanje liggen op het gebied van politiek, veiligheid, economie en handel, consulaire zaken, publieksvoorlichting, cultuur en pers. De ambassade rapporteert over de politieke en economische situatie in Spanje, volgt het Spaanse overheidsbeleid, draagt Nederlandse standpunten uit, initieert publieksdiplomatieke activiteiten en ondersteunt Nederlandse ondernemers die zaken willen doen in Spanje. Dit doen we in samenwerking met het Netherlands Business Support Office (NBSO) in Barcelona en Valencia en de Landbouw Afdeling in Madrid, en onder andere middels ons Digitaal Handelskantoor Home - handelmetspanje.com en via onze sociale media kanalen. We onderhouden een breed netwerk bij overheden, politici, bedrijven en het maatschappelijk middenveld.

De prioriteiten van de Economische Afdeling (EA) liggen, in lijn met de BHOS nota ‘Doen waar NL goed in is’ (BHOS nota), op digitalisering (ICT, digitale transformatie, smart cities, e health, fintech, etc.) en op energietransitie/klimaatbeleid (duurzame energie/ groene waterstof, waterbeheer- en technologie, circulaire economie). Daarbij ligt de focus op zowel macro-economische thema’s (EU-beleid, Next Generation EU fondsen, Spaans economisch beleid) als op handels- en investeringsbevordering. Daarnaast vindt eind oktober de uitreiking van de Nederlandse Ondernemersprijs - een initiatief van de Ambassade in Madrid in samenwerking met de Nederlandse Business Clubs in Spanje - tijdens de National Business Meeting in Valencia plaats.

DIVERSITEIT en INCLUSIE
Het Ministerie van Buitenlandse Zaken voert een actief diversiteitsbeleid en zet in op een inclusieve organisatie. We doen dit door de verschillen van mensen optimaal in te zetten en te benutten. En door een werkcultuur te scheppen waar iedereen zichzelf kan zijn en zich gewaardeerd voelt. We streven bij de samenstelling van teams en bij de aanname van nieuw talent naar diversiteit in, onder meer, leeftijd, geslacht, cultuur, achtergrond, geaardheid, functiebeperking, kennis en competenties.

Meer over jouw toekomstige afdeling

Het EA-team bestaat momenteel uit een afdelingshoofd en 3,5 medewerkers.

Als stagiair op de ambassade in Madrid vorm je een belangrijk en integraal onderdeel van het team. Je ondersteunt het EA-team en levert een bijdrage aan een breed scala aan werkzaamheden. Het informeren van Nederlandse bedrijven over de Spaanse markt vormt het belangrijkste onderdeel van je stage. In dat kader zorg je voor het actualiseren en onderhouden van de content op ons Digitaal Handelskantoor en post je berichten op onze sociale media kanalen (m.n. LinkedIn). Je houdt ontwikkelingen in verschillende sectoren in Spanje bij en zorgt daarbij voor verdieping om kansen te kunnen identificeren voor het Nederlandse bedrijfsleven. Verder denk je actief mee over en ondersteun je bij de uitvoering van handelsbevorderende activiteiten, zoals seminars, presentaties, handelsmissies of andere evenementen en ondersteun je waar nodig bij de voorbereiding van ambtelijke of politieke bezoeken uit Nederland. Tevens neem je actief deel aan de tweewekelijkse persoverleggen en draag je vanuit EA bij aan de wekelijkse nieuwsbrief (Week van Spanje) die naar de ministeries in Den Haag wordt gestuurd. In het kader van de organisatie van de Nederlandse Ondernemersprijs zorg je voor verslaglegging van de vergaderingen die daarover plaatsvinden en draag je bij aan ondersteuning van het event. Logistieke en andere praktische werkzaamheden behoren ook tot je mogelijke taken. De precieze inhoudelijke invulling van je stage is verder ook afhankelijk van je eigen inzet en ambities.

Contact

Voor meer informatie over deze vacature:

Clara van Willigen

+34 619 102 874

Solliciteren?

nodigt je uit op hun site te solliciteren. Via onderstaande knop verlaat je deze site en ga je direct naar het sollicitatieformulier. Het Rijk hecht waarde aan een diverse en inclusieve organisatie. Werken in divers samengestelde teams maakt ons effectiever, innovatiever en het werk leuker. Eenieder wordt daarom uitgenodigd te solliciteren.

Relevante vacatures

Stage bij de Nederlandse ambassade te Ankara – Economische Afdeling

Ministerie van Buitenlandse Zaken
 • Stand­plaats Ankara
 • Uren per week 40
 • Reageren voor 3 juni
 • Dienst­verband Meeloopstage

Stage bij de Nederlandse Ambassade te Parijs

Ministerie van Buitenlandse Zaken
 • Stand­plaats Parijs
 • Uren per week 40
 • Reageren voor 2 juni
 • Dienst­verband Meeloopstage

Stage bij de Nederlandse Ambassade te Rabat

Ministerie van Buitenlandse Zaken
 • Stand­plaats Rabat
 • Uren per week 37
 • Reageren voor 1 juni
 • Dienst­verband Meeloopstage