Stage bij de Nederlandse Ambassade te Kuala Lumpur

 • Kuala Lumpur
 • Universitair Master, Master/doctoraal
 • 40 uur
 • €749
 • Internationaal
 • Solliciteer voor 17 juni 2024 Nog 2 dagen
 • Meeloopstage
 • 2 sep. 2024 - 28 feb. 2025
Kenmerk: 1837, Plaatsingsdatum: 23 mei 2024

De Nederlandse ambassade Kuala Lumpur is op zoek naar een stagiair(e) voor de periode september 2024 t/m februari 2025 (minimaal 4 maanden/maximaal zes maanden, exacte data in overleg).

Als stagiair(e) ga je aan de slag binnen het economische team waarbinnen we werken om duurzame handel en investeringen tussen Nederland en Maleisië te bevorderen. Specifiek ga je tijdens je stage meewerken aan onze activiteiten rondom water, klimaatverandering en duurzame landbouw. Je kunt hierbij denken aan een TED-Talk event over duurzame landbouw of meehelpen aan de jaarlijks Waterdialoog tussen Nederland en Maleisië.

Verder werk je mee aan de uitvoering van de EU Due Diligence verordening waaronder bedrijven binnen hun keten duurzaam moeten ondernemen. Je helpt om dit beleid beter onder de aandacht te brengen bij Nederlandse en Maleisische ondernemers.

Binnen de ambassade zal je betrokken worden bij verschillende onderdelen van het diplomatieke werk en krijg je een brede indruk van het werken op een ambassade. Enthousiasme, flexibiliteit en initiatief zijn essentiële eigenschappen voor een succesvolle stage.

Leeropdracht
We bieden een leuke en leerzame plek die je inzicht en ervaring geeft met economische werk van onze ambassade.

Specifiek ga je tijdens je stage meewerken aan onze activiteiten rondom water, klimaatverandering en duurzame landbouw. Je kunt hierbij denken aan een TED-Talk event over duurzame landbouw of meehelpen aan de jaarlijks Waterdialoog tussen Nederland en Maleisië.

Verder werk je mee aan de uitvoering van de EU Due Diligence verordening waaronder bedrijven binnen hun keten duurzaam moeten ondernemen. Je helpt om dit beleid beter onder de aandacht te brengen bij Nederlandse en Maleisische ondernemers.

Hiernaast ben je als deel van het ambassadeteam ook betrokken bij grotere (netwerk)evenementen (denk aan de Dag van de Ondernemer of de Nieuwjaarsreceptie) en woon je deze ook bij.

De exacte leeropdracht wordt in gezamenlijk overleg vastgesteld, met oog voor jouw persoonlijke leer- en ontwikkeldoelen.

Ministerie van Buitenlandse Zaken

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken is de spil in de communicatie tussen de Nederlandse regering en de regeringen van andere landen én tussen de Nederlandse regering en internationale organisaties. Het ministerie coördineert het buitenlands beleid van de Nederlandse regering, inclusief de ontwikkelingssamenwerking, en voert dit uit. Naast het departement in Den Haag opereert het ministerie vanuit ambassades, permanente vertegenwoordigingen en consulaten-generaal, verspreid over de hele wereld.

Diversiteit en Inclusie

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken voert een actief diversiteitsbeleid en zet in op een inclusieve organisatie. We doen dit door de verschillen van mensen optimaal in te zetten en te benutten. En door een werkcultuur te scheppen waar iedereen zichzelf kan zijn en zich gewaardeerd voelt. We streven bij de samenstelling van teams en bij de aanname van nieuw talent naar diversiteit in, onder meer, leeftijd, gender(identiteit), cultuur, religie, achtergrond, geaardheid, (arbeids)beperking, kennis en competenties.

Meer over jouw toekomstige afdeling

De ambassade Kuala Lumpur is een middelgrote post met in totaal 17 medewerkers, waarvan één stagiair(e) die volwaardig meedraait in het team. Het bevorderen van duurzame economische samenwerking tussen Maleisië en Nederland is voor de post een belangrijke taak.

Binnen de ambassade heerst een werkcultuur met korte lijnen. Er wordt intensief en geïntegreerd samengewerkt. De sfeer is goed en informeel. Er wordt snel geschakeld binnen de afgesproken kaders, waarbij – vanwege de beperkte omvang van de ambassade – wel steeds scherpe keuzes moeten worden gemaakt en prioriteiten moeten worden gesteld.

Maleisië kent een tropisch klimaat en is een plezierig land om te wonen, met de charme van Azië en van alle moderne gemakken voorzien. De Maleisiërs zijn zeer gastvrij. Eten en shoppen zijn nationale hobby’s. Maleisië is een relatief veilig en stabiel land en is een multicultureel, multireligieus land. Voor Nederlandse bedrijven is Maleisië een relatief aantrekkelijk en makkelijk land om zaken mee te doen. Dat is ook zichtbaar aan de circa 150 Nederlandse kleine- en middelgrote bedrijven dat zich de afgelopen tijd in Maleisië heeft gevestigd.

Contact

Voor meer informatie over deze vacature:

Isabelle Niekrake

+60126718215

Solliciteren?

Ministerie van Buitenlandse Zaken nodigt je uit op hun site te solliciteren. Via onderstaande knop verlaat je deze site en ga je direct naar het sollicitatieformulier. Het Rijk hecht waarde aan een diverse en inclusieve organisatie. Werken in divers samengestelde teams maakt ons effectiever, innovatiever en het werk leuker. Eenieder wordt daarom uitgenodigd te solliciteren.

Relevante vacatures

Stage bij Agri-Economisch team bij de Nederlandse Ambassade te Caïro

Ministerie van Buitenlandse Zaken
 • Stand­plaats Kairo
 • Uren per week 40
 • Reageren voor 16 juni
 • Dienst­verband Meeloopstage

Stage bij de Nederlandse Ambassade te New Delhi

Ministerie van Buitenlandse Zaken
 • Stand­plaats New Delhi
 • Uren per week 40
 • Reageren voor 24 juni
 • Dienst­verband Meeloopstage

Stagiair bij het beleidscluster van de Nederlandse Ambassade te Muscat

Ministerie van Buitenlandse Zaken
 • Stand­plaats Muscat
 • Uren per week 40
 • Reageren voor 21 juni
 • Dienst­verband Meeloopstage