Stage bij de Nederlandse ambassade te Kampala

  • Kampala
  • Universitair Master, Master/doctoraal
  • 40 uur
  • €749
  • Internationaal
  • Solliciteer voor 20 juni 2024 Nog 1 dag
  • Meeloopstage
  • 2 sep. 2024 - 28 feb. 2025
Kenmerk: 1848, Plaatsingsdatum: 24 mei 2024

De ambassade Kampala is op zoek naar een stagiair(e) voor de periode begin september 2024 t/m februari 2025.

Ben jij geïnteresseerd in het snijvlak van ontwikkelingssamenwerking en politieke diplomatie? Dan hebben wij een mooie stageplek in de aanbieding. Als stagiair(e) krijg je de kans kennis te maken met alle aspecten van het werk van de ambassade door mee te lopen met medewerkers van het beleidsteam en door de werkzaamheden van de ambassade te ondersteunen.

Als stagiair(e) loop je mee in het beleidsteam van ambassade Kampala en zal je betrokken zijn bij het uitvoeren van het huidige meerjarenprogramma (2023-2026). Nederland heeft een stevig samenwerkingsprogramma met Oeganda op het gebied van voedselzekerheid, migratie, rechtsstaatsontwikkeling, private sector development en seksuele en reproductieve gezondheid en rechten. Daarnaast zet de ambassade zich ook in op het gebied van mensenrechten en dwarsdoorsnijdende thema’s als jongeren en klimaat. Dit alles naast de diplomatieke en politieke werkzaamheden.

In samen spraak met jou, afhankelijk van je interesse, zullen we een onderzoeksopdracht formuleren op een van deze onderwerpen, waar je tijdens je stage aan kan werken.

Daarnaast biedt de stage de kans om mee te lopen met de beleidsstaf van de ambassade, en zul je de gelegenheid krijgen tot kennismaking met ambassadewerk in brede zin. Ter illustratie: inkomende bezoeken; het organiseren van events; het opstellen van een tweewekelijkse nieuwsbrief met (politieke) ontwikkelingen; maken van social media content.

De exacte werkzaamheden en onderwerpen zullen in overleg en afhankelijk van je achtergrond en interesse worden vormgegeven. Je wordt aangemoedigd bij je sollicitatie duidelijk te maken welke hierboven genoemde onderwerpen je het meest interesseren en met welke van de onderwerpen je het meeste ervaring en affiniteit hebt.

Wat bieden wij
Een unieke ervaring en een kijkje in de keuken van de Nederlandse diplomatieke dienst.

De Nederlandse ambassade in Kampala bestaat uit 28 medewerkers. De nadruk van de werkzaamheden van de beleidsstaf ligt op het gebied van ontwikkelingssamenwerking. De beleidsstaf bestaat uit de clusters voedselzekerheid, rechtsstaatsontwikkeling/politiek/mensenrechten, seksuele en reproductieve gezondheid en rechten, private sector development en migratie. Daarnaast is er een landbouwattache op de ambassade en is er aandacht voor dwarsdoorsnijdende thema’s als gender, klimaat en jongeren. Naast de clusters gericht op ontwikkelingssamenwerking, wordt er ook politiek en diplomatiek werk uitgevoerd.

Voor verdere informatie kijk op het reisadvies.

Leeropdracht
Het betreft een meeloopstage waarbij je zult kennismaken met veel aspecten van het werk van de ambassade naast de dagelijkse activiteiten gericht op politiek en ontwikkelingssamenwerking, waaronder voedselzekerheid, migratie, rechtsstaatsontwikkeling, private sector development en seksuele en reproductieve gezondheid en rechten.

Je takenpakket en leeropdracht stellen we in overleg samen, gebaseerd op je eigen ontwikkelings- en onderzoek wensen, je interesses en expertise, de actualiteit en de focus van de ambassade. De leeropdracht zal in het verlengde liggen van één van onze focusgebieden.

Ministerie van Buitenlandse Zaken

Het ministerie van Buitenlandse Zaken is de spil in de communicatie tussen de Nederlandse regering en de regeringen van andere landen én tussen de Nederlandse regering en internationale organisaties. Het ministerie coördineert het buitenlands beleid van de Nederlandse regering, inclusief de ontwikkelingssamenwerking, en voert dit uit. Naast het departement in Den Haag opereert het ministerie vanuit ambassades, permanente vertegenwoordigingen en consulaten-generaal, verspreid over de hele wereld.

Diversiteit en Inclusie

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken voert een actief diversiteitsbeleid en zet in op een inclusieve organisatie. We doen dit door de verschillen van mensen optimaal in te zetten en te benutten. En door een werkcultuur te scheppen waar iedereen zichzelf kan zijn en zich gewaardeerd voelt. We streven bij de samenstelling van teams en bij de aanname van nieuw talent naar diversiteit in, onder meer, leeftijd, geslacht, cultuur, achtergrond, geaardheid, (arbeids)beperking, kennis en competenties.

Meer over jouw toekomstige afdeling

In het beleidsteam werk je nauw samen met de beleidsmedewerkers en de financiële controller. Daarnaast werk je intensief samen met de ambassadeur en de plaatsvervangend ambassadeur. Omdat Nederland een brede relatie heeft met Uganda, met naast ontwikkelingssamenwerking ook een aanzienlijk aantal Nederlandse bedrijven en een relatief grote Nederlandse gemeenschap, is er veel te doen op de ambassade en in het land.

De werksfeer op de ambassade is informeel, met veel aandacht voor elkaar en samenhang. In Kampala is een actieve, jonge expat gemeenschap waar contacten snel gelegd zijn.

Contact

Voor meer informatie over deze vacature:

Solliciteren?

Ministerie van Buitenlandse Zaken nodigt je uit op hun site te solliciteren. Via onderstaande knop verlaat je deze site en ga je direct naar het sollicitatieformulier. Het Rijk hecht waarde aan een diverse en inclusieve organisatie. Werken in divers samengestelde teams maakt ons effectiever, innovatiever en het werk leuker. Eenieder wordt daarom uitgenodigd te solliciteren.