Stage bij de Nederlandse Ambassade te Boekarest

  • Boekarest
  • Universitair Master, Master/doctoraal
  • 40 uur
  • €749
  • Internationaal
  • Solliciteer voor 22 juli 2024 Nog 7 dagen
  • Meeloopstage
  • 1 okt. 2024 - 28 feb. 2025
Kenmerk: 1894, Plaatsingsdatum: 28 juni 2024

De post Boekarest is op zoek naar een stagiair(e) voor de periode 1 oktober 2024 t/m 28 februari 2025, voor een periode van max. zes maanden, waarbij de exacte data in goed overleg kunnen afwijken.

Wil jij meelopen op een diplomatieke missie in een bijzonder dynamische en relevante geopolitieke regio in Europa? De Politieke en Economische afdeling van de Nederlandse ambassade te Boekarest is op zoek naar een enthousiaste en proactieve stagiair(e).

Als stagiair op de ambassade ben je actief betrokken bij de rapportage over ontwikkelingen in en rond Roemenië. Je krijgt de kans om ervaring op te doen in de wereld van diplomatie in een

geopolitiek interessante regio in Europa en je draagt bij aan de zichtbaarheid van Nederlandse activiteiten in deze regio. Deze stage wordt gezien als een diverse meeloopstage, waarbij je ruim in de gelegenheid wordt gesteld om kennis te maken met de werkzaamheden van een ambassade. Centraal tijdens de stage staat een leeropdracht, waar gedurende de stage onderzoek gedaan kan worden naar een thema zoals bijv. klimaat, defensie en de rechtstaat, dat relevant is voor de ambassade. De exacte invulling van de leeropdracht kan in overleg tot stand komen. Naast je leeropdracht draag jij bij aan de organisatie van activiteiten door de ambassade en doe je verslag van de externe bijeenkomsten en evenementen. Ook word je gevraagd om in samenwerking met de collega die sociale media beheert te helpen met de externe communicatie van de ambassade, bijvoorbeeld door bij te dragen aan onze sociale media-kanalen en door speeches op te stellen. Het is daarom van belang dat je affiniteit en mogelijke ervaring hebt met sociale media en goed op de hoogte bent van de beste manier om een breed publiek te bereiken. Je bent een hands-on universitaire student, liefst in de masterfase.

Ministerie van Buitenlandse Zaken

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken is de spil in de communicatie tussen de Nederlandse regering en de regeringen van andere landen én tussen de Nederlandse regering en internationale organisaties. Het ministerie coördineert het buitenlands beleid van de Nederlandse regering, inclusief de ontwikkelingssamenwerking, en voert dit uit. Naast het departement in Den Haag opereert het ministerie vanuit ambassades, permanente vertegenwoordigingen en consulaten-generaal, verspreid over de hele wereld.

Diversiteit en Inclusie

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken voert een actief diversiteitsbeleid en zet in op een inclusieve organisatie. We doen dit door de verschillen van mensen optimaal in te zetten en te benutten. En door een werkcultuur te scheppen waar iedereen zichzelf kan zijn en zich gewaardeerd voelt. We streven bij de samenstelling van teams en bij de aanname van nieuw talent naar diversiteit in, onder meer, leeftijd, gender(identiteit), cultuur, religie, achtergrond, geaardheid, (arbeids)beperking, kennis en competenties.

Stel gerust je vraag

Meer informatie over deze vacature

Solliciteren?

Ministerie van Buitenlandse Zaken nodigt je uit op hun site te solliciteren. Via onderstaande knop verlaat je deze site en ga je direct naar het sollicitatieformulier. Het Rijk hecht waarde aan een diverse en inclusieve organisatie. Werken in divers samengestelde teams maakt ons effectiever, innovatiever en het werk leuker. Eenieder wordt daarom uitgenodigd te solliciteren.