Stage bij de Nederlandse Ambassade in Wellington, Nieuw-Zeeland

Ministerie van Buitenlandse Zaken

 • Stand­plaats Wellington
 • Uren per week 40
 • Vergoeding €652
 • Niveau Universitair oude stijl, Master/doctoraal
 • Vakgebied Internationaal
 • Reageren voor 26 september Nog 1 dag
 • Vacaturenummer 570
 • Plaatsingsdatum 2 september 2022
 • Dienst­verband Meeloopstage
 • Periode 1 feb 2023 - 1 aug 2023

Functie­omschrijving

De ambassade in Wellington is op zoek naar een stagiair voor de periode 1 februari t/m 31 juli 2023.

Heb jij interesse bij te dragen aan het vertegenwoordigen van Nederland in een land dat gelijksgezind is op het gebied van klimaatverandering, duurzame landbouw en mensenrechten? En spreekt het jou aan om in een klein team mee te draaien en initiatieven hierop te ontplooien? Solliciteer dan voor 26 september op deze stageplek. De Nederlandse Ambassade in Nieuw-Zeeland is op zoek naar een enthousiaste stagiair met een brede interesse in onderwerpen die voorbij komen op een diplomatieke missie.

Als stagiair ga je je in de eerste plaats richten op een leeropdracht. Dit kan op een van de thema’s zijn zoals hierboven genoemd of op een specifiek dossier zijn. De concrete invulling hiervan wordt voor aanvang van de stage en in overleg met jou afgestemd.

Verder draag je bij aan het behalen van resultaten op deze gebieden door medewerkers in hun werkzaamheden te ondersteunen, maar ook door zelfstandig activiteiten te ondernemen. Een stageplek bij ons op de ambassade wordt dan ook gekenmerkt door de verscheidenheid aan taken die je verricht.

Ministerie van Buitenlandse Zaken

Het ministerie van Buitenlandse Zaken is de spil in de communicatie tussen de Nederlandse regering en de regeringen van andere landen én tussen de Nederlandse regering en internationale organisaties. Het ministerie coördineert het buitenlands beleid van de Nederlandse regering, inclusief de ontwikkelingssamenwerking, en voert dit uit. Naast het departement in Den Haag opereert het ministerie vanuit ambassades, permanente vertegenwoordigingen en consulaten-generaal, verspreid over de hele wereld.

Diversiteit en Inclusie

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken voert een actief diversiteitsbeleid en zet in op een inclusieve organisatie. We doen dit door de verschillen van mensen optimaal in te zetten en te benutten. En door een werkcultuur te scheppen waar iedereen zichzelf kan zijn en zich gewaardeerd voelt. We streven bij de samenstelling van teams en bij de aanname van nieuw talent naar diversiteit in, onder meer, leeftijd, gender(identiteit), cultuur, religie, achtergrond, geaardheid, (arbeids)beperking, kennis en competenties.

De ambassade bestaat uit 9 medewerkers, van wie twee uitgezonden medewerkers en zeven lokale medewerkers. Jij zult onderdeel zijn van het beleidsteam, dat bestaat uit de ambassadeur, de plaatsvervangend ambassadeur en een lokale beleidsmedewerker. We zijn een klein en hecht team met een open werksfeer en met ruimte voor eigen initiatieven. Wij bieden je een stageplek waar je niet alleen een kijkje in de diplomatieke keuken krijgt, maar als volwaardig lid meedraait in ons team.

De ambassade ligt in het centrum van Wellington. In het centrum van de stad is vrijwel alles op loopafstand. Wellington is een stad met ruim 300.000 inwoners en wordt gezien als de culturele hoofdstad van Nieuw-Zeeland. Er is een levendig aanbod van cafés en restaurants. Er zijn veel mogelijkheden voor outdoor activiteiten in de omgeving van Wellington. Ook ligt Wellington uitstekend gelegen om het Noorder- en Zuidereiland van Nieuw-Zeeland te verkennen.

De Nederlandse Ambassade in Wellington is ook verantwoordelijk voor de vertegenwoordiging van Nederland in een groot deel van de Pacific: Fiji, Samoa, Tonga, Tuvalu, Kiribati, Cookeilanden, Niue, Tokelau-eilanden, Frans-Polynesië, Nieuw-Caledonië, Wallis en Fortuna, Amerikaans Samoa en de Pitcairneilanden.

Over het Ministerie: Het Ministerie van Buitenlandse Zaken is de spil in de communicatie tussen de Nederlandse regering en de regeringen van andere landen én tussen de Nederlandse regering en internationale organisaties. Het ministerie coördineert het buitenlands beleid van de Nederlandse regering, inclusief de ontwikkelingssamenwerking, en voert dit uit. Naast het departement in Den Haag opereert het ministerie vanuit ambassades, permanente vertegenwoordigingen en consulaten-generaal, verspreid over de hele wereld.

Contactpersonen

Voor meer informatie over deze vacature:

Maartje ten Brummelaar

Solliciteren?

Digitaal solliciteren

Ministerie van Buitenlandse Zaken nodigt je uit op hun site te solliciteren. Via onderstaande knop verlaat je deze site ga je direct naar het sollicitatieformulier. Het Rijk hecht waarde aan een diverse en inclusieve organisatie. Werken in divers samengestelde teams maakt ons effectiever, innovatiever en het werk leuker. Eenieder wordt daarom uitgenodigd te solliciteren.

Relevante vacatures

Stage bij de Nederlandse Ambassade te Wenen

Ministerie van Buitenlandse Zaken
 • Stand­plaats Wenen
 • Uren per week 40
 • Reageren voor 5 november
 • Dienst­verband Praktijkopdracht

Stage bij de Nederlandse ambassade in Litouwen

Ministerie van Buitenlandse Zaken
 • Stand­plaats Vilnius
 • Uren per week 40
 • Reageren voor 26 september
 • Dienst­verband Meeloopstage

Stage bij het Nederlands Consulaat-Generaal in Rio de Janeiro, Brazilië

Ministerie van Buitenlandse Zaken
 • Stand­plaats Rio de Janeiro
 • Uren per week 40
 • Reageren voor 15 oktober
 • Dienst­verband Onderzoeksstage