Meewerkstage webredactie en marketing bij het Kennisknooppunt Participatie

Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat
  • Den Haag  -  route
  • Bachelor - HBO, MBO
  • 32 - 40 uur
  • €749
  • ICT, Techniek / productie
  • Solliciteer voor 6 december 2024 Nog 2 dagen
  • Meeloopstage
  • 1 feb. 2025 - 30 jun. 2025
Kenmerk: Stage DP 2024 - 33, Plaatsingsdatum: 19 november 2024

Participatie is een vak. Een vak dat zich op dit moment sterk aan het ontwikkelen is en in de (politieke) belangstelling staat. Participatie speelt een belangrijke rol in bijvoorbeeld het ontwikkelen van klimaatbeleid, het inrichten van de Noordzee, de aanleg van (spoor)wegen en dijken en de plaatsing van windmolens en zonneweiden.

Als stagiair bij het Kennisknooppunt Participatie kan je vanuit verschillende taken bijdragen aan de ontwikkeling van het vak participatie. Samen met jou kiezen we een combinatie aan taken die bij je past en die je leuk vindt. Je gaat in ieder geval werken aan communicatie & websitebeheer: de website van het Kennisknooppunt is dé centrale plek waar we onze participatiekennis delen, bijvoorbeeld in de vorm van handreikingen en video’s. Ook zijn we wekelijks actief op social media. Tijdens je stage zou je bijvoorbeeld aan de slag kunnen met het bouwen en verbeteren van websitepagina’s, verzamelen van websitestatistieken, maken van een verbeterplan voor het aantal websitebezoekers, beheren van onze social media en/of het organiseren én bijwonen van (digitale) bijeenkomsten over participatie. Ook hier is volop ruimte voor jouw ideeën om onze website en social media te verbeteren!

Naast de begeleiding van je stage helpen we je waar mogelijk ook op andere manieren. Bijvoorbeeld door je (voor je opdracht of toekomstige afstudeerproject) in contact te brengen met iemand binnen het netwerk van het Kennisknooppunt. Ook leer je over de werkstructuren binnen het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en krijg je een beeld van hoe beleid gemaakt wordt.

Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat

Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (IenW) zet in op een veilig, bereikbaar en leefbaar Nederland. Daarom werkt het ministerie aan krachtige verbindingen over de weg, spoor, het water en door de lucht. En IenW beschermt tegen wateroverlast, zorgt voor de kwaliteit van lucht, water en bodem, en werkt aan het realiseren van een circulaire economie. Lees hier meer.

Talent als basis, diversiteit als kracht
Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat bouwt aan een inclusieve organisatie. Een organisatie die ruimte biedt aan iedereen. Een organisatie waarin mensen zich betrokken en gewaardeerd voelen; niet ondanks, maar dankzij verschillen. Een organisatie waarin we samen werken aan een mooier Nederland. Daarom nodigen we iedereen (m/v/x) die aan het profiel van deze vacature voldoet, of gaat voldoen, uit om te solliciteren.

Het Kennisknooppunt maakt deel uit van de directie Participatie van het ministerie van IenW (zie ook www.kennisknooppuntparticipatie.nl). Je komt te werken bij een bijzondere directie, want ons ministerie is het enige ministerie met een directie Participatie. Het is een kleine directie (ca. 50 mensen), waar de onderlinge samenwerking meestal vrij informeel is.

Het doel van het Kennisknooppunt Participatie is om het vak participatie verder te ontwikkelen. Dit doen we door 1) onderzoek uit te (laten) voeren, 2) bestaande kennis en ervaring beter toegankelijk te maken, 3) kennis te delen en 4) het wetenschappelijke en praktijknetwerk rondom participatie te verbinden en te versterken. Het Kennisknooppunt komt hiermee tegemoet aan de groeiende behoefte aan kennis over het ontwerpen, uitvoeren, begeleiden en evalueren van participatieprocessen. Onder ‘kennis’ verstaan we veel meer dan alleen het ’weten’ van feitelijke kennis. Het gaat ook om normen en waarden, opvattingen en attitudes, intuïtie en gevoelens, ervaringen en vaardigheden, en verwachtingen en ambities.

Stel gerust je vraag

Meer informatie over deze vacature

Solliciteren?

Het Rijk hecht waarde aan een diverse en inclusieve organisatie. Werken in divers samengestelde teams maakt ons effectiever, innovatiever en het werk leuker. Eenieder wordt daarom uitgenodigd te solliciteren.