Meewerkstage Talent Sourcer / Recruiter bij de Belastingdienst

Belastingdienst

 • Stand­plaats Utrecht
 • Werkplekken 2
 • Uren per week 24 - 40
 • Vergoeding €635
 • Niveau Bachelor - HBO
 • Vakgebied Personeel en organisatie
 • Reageren voor 25 juni Nog 1 dag
 • Vacaturenummer 1155200
 • Plaatsingsdatum 3 juni 2021
 • Dienst­verband Meeloopstage

Functie­omschrijving

“In deze tijd van schaarste van specialisten binnen de IT-sector ontkom je er niet aan de markt actief te benaderen en hierbij kandidaten de vacatures van de Belastingdienst onder ogen te brengen. Door potentiële kandidaten op een wervende en creatieve manier te benaderen voor jouw vacatures lukt het zelfs in deze schaarse markt je concurrenten voor te blijven en nieuwe toppers binnen te halen voor de Belastingdienst.” Tom Teunissen, Talent Sourcer bij de Belastingdienst.

Stagiairs zijn van harte welkom bij de Belastingdienst. We willen jonge, ambitieuze mensen graag kennis laten maken met en interesseren voor onze organisatie. Immers, de stagiair van vandaag, is regelmatig de medewerker van morgen. Onze organisatie biedt jou als stagiair dan ook een enorme hoeveelheid mogelijkheden. Tijdens je stage zal je verrast worden door de vrijheid en verantwoordelijkheid die je krijgt en door de hulpvaardigheid van onze collega’s. En daar zijn we trots op! Een tevreden stagiair is de beste ambassadeur die onze organisatie zich maar kan wensen.

In jouw rol van Talent Sourcer pas je uitstekend in een omgeving waar vandaag anders is dan gisteren en dán morgen. Je weet dat het opbouwen van een goede talentpool een lange adem, creativiteit én doorzettingsvermogen vereist, en dat jij dankzij jouw inzet precies de juiste mensen voor de openstaande vacatures kunt bereiken.

Je werkt nauw en actief samen met jouw directe collega’s om de doelgroep scherp in beeld te krijgen en je zoekt en benadert vervolgens kandidaten actief op het social medium platform Linkedin waar je gebruik mag maken van een Linkedin Recruiter seat. Je creëert talentpools en portefeuilles zodat we dat ene talent, op precies het juiste moment kunnen benaderen voor net die interessante functie. Je doet dat voor schaarse doelgroepen (op verschillend niveau) zoals bijvoorbeeld Data Scientists, Java-developers en IT Architecten.

Word jij de nieuwe stagiair bij de Belastingdienst? Of wil je liever eerst eens praten over jouw mogelijkheden en misschien wel toekomstige takenpakket? Neem dan contact met ons op!

Functie-eisen

 • Je zit in je 3e jaar van BSc studie HRM, bedrijfskunde, hotelschool of een vergelijkbare studie.
 • Je bent minimaal 24 uur per week beschikbaar gedurende een periode van minimaal 5 maanden.
 • Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk.

Herken jij jezelf ook hierin?

Je bent sociaal en je kunt goed samenwerken. Je houdt van aanpakken en je hebt geen afwachtende houding. Je bent flexibel en resultaatgericht: na jouw stage zijn er misschien daadwerkelijk nieuwe collega’s bij de Belastingdienst gaan werken door jouw inzet.

Je kunt jezelf een uitstekend oordeel vormen en je wilt jezelf altijd blijven ontwikkelen. Én je bent integer, gaat vertrouwelijk om met informatie en wil je inzetten voor de bv Nederland.

Ben je enthousiast en bruis je van ambitie, maar voldoe je niet aan alle eisen? Ook dan gaan we graag met je in gesprek. Wij werken graag mee aan jouw ontwikkeling.

Arbeids­voorwaarden

 • Dienst­verband Meeloopstage
 • Minimaal aantal uren per week 24
 • Maximaal aantal uren per week 40

Overige arbeids­voorwaarden

Bij stages langer dan een maand, heb je recht op 160 vakantie uren op jaarbasis bij een werkweek van 40 uur.

De periode van de stage, startdatum en het aantal uren per week worden bepaald in overleg met de student/opleiding.

Als je geen gebruik kunt maken van een OV-Studentenkaart, kun je een reiskostenvergoeding krijgen voor 'woon-werkverkeer'.

Bijzonderheden

Videoselectie vindt plaats in de eerste week juli 2021.
Houd er rekening mee dat je voor deze dag kunt worden uitgenodigd.

Wanneer je solliciteert bij de Belastingdienst, is het belangrijk dat je beschikt over de gevraagde opleiding(en). Vermeld deze duidelijk in je cv.

Graag ontvangen we je motivatiebrief, cv en jouw creatieve vaardigheden tijdig in een Word-, Excel- of Pdf-bestand; na sluitingsdatum is het niet mogelijk om jouw sollicitatie in behandeling te nemen.

Jouw sollicitatie wordt alleen in behandeling genomen als je reageert via de daarvoor bestemde sollicitatiebutton en alle benodigde documenten zijn toegevoegd. Houd er rekening mee dat dit mogelijk technische problemen met zich meebrengt en wacht niet tot het laatste moment met solliciteren.

Het maken van een casus, het opvragen van referenties en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, (zoekmachines) en sociale netwerken, kan deel uitmaken van het sollicitatieproces. Ook is het mogelijk dat we je screenen op onbesproken gedrag.

Om stage te lopen bij de Belastingdienst, moet je een stageovereenkomst en geheimhoudingsverklaring ondertekenen en een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) overhandigen.

Voor meer informatie over de Belastingdienst kun je terecht op www.belastingdienst.nl.

Belastingdienst

Bij de Belastingdienst werken 30.000 mensen verspreid over het hele land. We zijn verantwoordelijk voor heffing, inning en controle van belastingen en premies volksverzekeringen. Daarnaast sporen we fraude op, verrichten we douanetaken en zorgen we voor de uitbetaling van voorlopige teruggaven en huur-, zorg- en kinderopvangtoeslag. In teams werken medewerkers met uiteenlopende achtergronden en opleidingsniveaus aan de dienstverlening voor miljoenen burgers en bedrijven. Op dit moment is de Belastingdienst volop in beweging; de rol van data wordt steeds groter en werkzaamheden worden in toenemende mate gedigitaliseerd. Maar in welk team of vakgebied je ook werkzaam bent: bij de Belastingdienst heb je direct een verantwoordelijke functie, van waaruit je je in verschillende richtingen verder kunt ontwikkelen om burgers en bedrijven in Nederland nog beter van dienst te kunnen zijn. De Belastingdienst is op weg naar de toekomst!

Contactpersonen

Voor meer informatie over deze vacature:

Tom Teunissen, adviseur werving & selectie

06 - 11 79 60 99

Solliciteren?

Digitaal solliciteren

Belastingdienst nodigt je uit op hun site te solliciteren. Via onderstaande knop verlaat je deze site ga je direct naar het sollicitatieformulier. Het Rijk hecht waarde aan een diverse en inclusieve organisatie. Werken in divers samengestelde teams maakt ons effectiever, innovatiever en het werk leuker. Eenieder wordt daarom uitgenodigd te solliciteren.

Relevante vacatures

Meewerkstage Stagebureau van de Belastingdienst 3e of 4e jaar BSc/Msc

Belastingdienst
 • Stand­plaats Utrecht
 • Uren per week 24-40
 • Reageren voor 25 juni
 • Dienst­verband Meeloopstage

Wo-stage fiscaal recht of fiscale economie bij Grote Ondernemingen (2021)

Belastingdienst
 • Stand­plaats Utrecht
 • Uren per week 24-40
 • Reageren voor 24 november
 • Dienst­verband Meeloopstage

Wo-stage accountancy bij grote ondernemingen (2021)

Belastingdienst
 • Stand­plaats Meerdere locaties
 • Uren per week 24-40
 • Reageren voor 24 november
 • Dienst­verband Meeloopstage