ICT-stagiair data-analyse

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

 • Stand­plaats Den Haag
 • Uren per week 36 - 40
 • Vergoeding €652
 • Niveau Universitair oude stijl, Bachelor - HBO
 • Vakgebied ICT
 • Reageren voor 9 juli Nog 3 dagen
 • Vacaturenummer S/RVO220526
 • Plaatsingsdatum 1 juli 2022
 • Dienst­verband Meeloopstage

Functie­omschrijving

Ooit gehoord van het Centrum ter Bevordering van Import uit Ontwikkelingslanden? Al meer dan vijftig jaar ondersteunen we de transitie naar inclusieve en duurzame economieën in ontwikkelingslanden. Met tal van meerjarige projecten, zoals een initiatief om de koffie-export vanuit de EU naar Tanzania te bevorderen. Binnen deze internationale context in Den Haag wacht jou als ICT-stagiair een interessante uitdaging op het gebied van data-analyse.

Data zijn voor ons cruciaal om beter inzicht te krijgen in de voortgang van onze doelstellingen. Daarnaast kunnen we hierdoor betere voorspellingen voor de toekomst doen. Op dit moment is onze eerste versie van de datastrategie klaar. Jij krijgt de kans om mee te denken over én te werken aan de verdere uitwerking van deze strategie.

Op basis van jouw interesses en de behoefte binnen het CBI kijken we welke opdrachten je precies oppakt. Denk bijvoorbeeld aan de optimalisatie van de databronnen en het op orde krijgen van de datakwaliteit. Ook kun je bijdragen aan de bouw van een dashboard dat de diverse databronnen bij elkaar brengt. Extra mooi: je krijgt een vaste begeleider toegewezen die jou kan ondersteunen bij de ontwikkeling van jouw competenties. Kom jij onze mooie organisatie versterken?

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

RVO is een inclusieve werkgever die diversiteit omarmt. We maken ons hard voor gelijke kansen voor iedereen, ongeacht huidskleur, afkomst, religie, nationale afkomst, seksuele geaardheid, leeftijd, staatsburgerschap, burgerlijke staat, beperking of genderidentiteit. We streven ernaar om onze verschillen optimaal te benutten zodat we creativiteit, innovatie en talentontwikkeling kunnen stimuleren.

Kansen voor Nederland, kansen voor jou.

Een duurzame, economisch sterke samenleving: daar werken we aan bij RVO. We zorgen voor een soepele en optimale dienstverlening. Met nationale en internationale programma’s; van de energietransitie en voedselproductie tot ontwikkelingsprojecten in Afrika. Met voorlichting, advies, financiering, subsidies en hulp bij het vinden van zaken- of kennispartners. Door slim te organiseren en maximaal gebruik te maken van digitale communicatie. En we bieden nieuwe inzichten en mogelijkheden door elkaar op te zoeken en verbindingen te leggen. Voor en achter de schermen zetten 4.500 mensen zich op verschillende vestigingen in voor een economisch sterk, innovatief en duurzaam Nederland.

Onze adviseurs weten als geen ander wat er nodig is om ondernemende Nederlanders vooruit te helpen. Beoordelaars nemen subsidie- en andere verzoeken onder de loep en helpen de aanvragers om nieuwe stappen te zetten. Inkopers benutten de inkoopkracht van de Rijksoverheid, ook om maatschappelijke doelen te bereiken. De medewerkers van de frontoffice staan iedereen te woord die vragen heeft. Functioneel beheerders ontwikkelen en onderhouden digitale loketten. Projectmanagers onderzoeken wat de mogelijkheden van big data zijn. Juristen zorgen dat we ons houden aan wet- en regelgeving. En communicatieadviseurs ontwikkelen toegankelijke websites voor voorlichting en advies. 

Wie ondernemend Nederland een warm hart toedraagt, kan bij onze organisatie dus alle kanten op.

Directie Internationale Programma’s, Centrum ter Bevordering van Import uit Ontwikkelingslanden
Het Centrum ter Bevordering van Import uit Ontwikkelingslanden (CBI) ondersteunt de transitie naar inclusieve en duurzame economieën in ontwikkelingslanden. Ons doel is om in ontwikkelingslanden de economische, sociale en ecologische duurzaamheid van het lokale mkb te versterken, via de export van producten en diensten naar Europese en regionale markten. We werken met lokale ondernemers en allerlei andere partijen die een rol spelen bij het stimuleren van dat ondernemerschap.

Werken bij CBI betekent werken binnen een internationale context, waarbij het belang van ondersteuning van het mkb en het creëren van een goed exportklimaat vooropstaan. CBI faciliteert het ondernemerschap in economieën die in ontwikkeling zijn.

We realiseren onze doelstellingen door middel van meerjarige projecten, waarbij ieder project inhoudelijk wordt aangestuurd door een of twee programmamanagers. Zij worden daarbij ondersteund door projectmedewerkers voor de logistieke zaken en administratieve ondersteuners. Nieuwe projecten worden opgezet door een ontwikkelteam. Daarnaast heeft het CBI een team dat zorg draagt voor een uitgebreide database met EU-marktinformatie.

Contactpersonen

Voor meer informatie over deze vacature:

Cindy de Vreugd

Solliciteren?

Digitaal solliciteren

Het Rijk hecht waarde aan een diverse en inclusieve organisatie. Werken in divers samengestelde teams maakt ons effectiever, innovatiever en het werk leuker. Eenieder wordt daarom uitgenodigd te solliciteren.

Relevante vacatures

Meewerkstage strategie en programma coördinatie bij het CBI

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
 • Stand­plaats Den Haag
 • Uren per week 36-40
 • Reageren voor 9 juli
 • Dienst­verband Meeloopstage

Meewerkstage Dynamisch en Communicatie bij het CBI

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
 • Stand­plaats Den Haag
 • Uren per week 36-40
 • Reageren voor 9 juli
 • Dienst­verband Meeloopstage

Meewerkstage Online Leren bij het CBI

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
 • Stand­plaats Den Haag
 • Uren per week 36-40
 • Reageren voor 9 juli
 • Dienst­verband Meeloopstage