Afstudeeropdracht HBO-ICT / Informatica in de richting van Telematica

Belastingdienst

 • Stand­plaats Apeldoorn
 • Uren per week 32 - 40
 • Vergoeding €652
 • Niveau Bachelor - HBO
 • Vakgebied ICT
 • Reageren voor 2 juni Nog 11 dagen
 • Vacaturenummer 1186559
 • Plaatsingsdatum 18 maart 2022
 • Dienst­verband Afstudeerstage / scriptie

Functie­omschrijving

Meewerken aan tools voor videoconferencing en -collaboration met zo’n 100.000 gebruikers? Die kans krijg je bij de Belastingdienst. Wij zijn namelijk leverancier van de Rijksvideodienst aan de gehele overheid. Je snapt dat deze dienst door het vele thuiswerken een grote vlucht heeft gekregen. We staan voor de grote uitdaging om snel meer functionaliteit beschikbaar te stellen. En dit grijpen we direct aan als een kans om te vernieuwen. Kortom: een uniek en zeer dynamisch werkveld waarin voor jou als stagiair telematica volop kansen liggen.

Dit doe jij bij de Belastingdienst

Tijdens jouw stage kun je aan de slag met een van onderstaande twee opdrachten. Een ding is zeker: Je gaat veel leren en jezelf ontwikkelen. Ook leren wij van jou! Want met jouw eigentijdse kennis kunnen we onze dienstverlening blijven verbeteren! 
1. Videobellen met burgers

Net als banken, hypotheekadviseurs en andere organisaties wil de Rijksoverheid ook kunnen videobellen met burgers. Daarom zijn we pilots gestart met enkele departementen. Samen met deze departementen breng jij in kaart welke aanvullende functionaliteit nodig is om van het videobellen met de burgers een volwaardige dienst te maken. Denk hierbij aan het vaststellen van de identiteit van de burger en de rijksoverheidmedewerker en het delen en beschikbaar hebben van relevante informatie binnen het gesprek. Daarnaast zijn de ervaringen van zowel de burgers als medewerkers van belang bij het videobellen. Als resultaat lever je een rapport op.

2. Implementatie van bots

Binnen de Rijksvideodienst kunnen gebruikers hybride samenwerken in virtuele teamruimtes. Binnen deze teamruimtes kunnen bots het werk vereenvoudigen, door informatie uit bestaande systemen te koppelen. Voor de Belastingdienst is dat bijvoorbeeld Jira of ICD. Daarnaast zijn er speciaal ontwikkelde bots die beschikbaar moeten komen. Je hebt in de teamruimte dan alle informatie beschikbaar en kunt deze updaten zonder dat je naar de betreffende applicatie hoeft te schakelen. Deze bots draaien in de beveiligde overheidsdatacenters. In deze opdracht ben je onderdeel van het agile team en realiseer je de implementatie van bots die op basis van API’s tegen bestaande applicaties praten of die speciaal voor de Rijksvideodienst ontwikkeld zijn.
Een bijzondere stage, omdat …

 •  Telematica booming business is! Door COVID-19 werken we veel thuis en zijn we afhankelijk van ICT om met elkaar samen te werken. Tijdens je stage ontdek je alles over het creëren en uitbreiden van beschikbare functionaliteit en natuurlijk ook over het beschikbaar houden van de services die wij bieden. Je maakt echt een verschil voor de meer dan 100.000 gebruikers van ons videocollaborationplatform en de 30.000 gebruikers binnen de Belastingdienst.
 • Je samenwerkt met ICT-professionals die zowel kennis hebben van technologie als van bedrijfsprocessen.
 • Je leert werken in sprints volgens de scrum/agile-ontwikkelmethode.
 • Er veel ruimte is voor eigen invulling. Hoe je stage er exact uitziet, bepalen we in overleg met jou.
 • We jou ondersteunen bij het formuleren van een passende stageopdracht. 

Dit zegt een collega over jouw werkomgeving

"Ik heb dagelijks te maken met het spanningsveld tussen een veilige omgeving, continuïteit, nieuwe functionaliteiten, vlotte doorlooptijden en veel aandacht voor gebruiksvriendelijkheid. Samen met mijn collega’s én met de benodigde creativiteit breng ik onze producten en diensten op een steeds hoger niveau en bereik ik een steeds groter publiek, ook buiten de Belastingdienst" Marcel Wolters - System engineer Mobility & Collaboration Services.

Belastingdienst

Bij de Belastingdienst werken ongeveer 25.000 mensen verspreid over het hele land aan een financieel gezond Nederland. Dit doen we door eerlijk en zorgvuldig belastingen en premies volksverzekeringen te heffen, te innen en te controleren en fraude op te sporen. De Belastingdienst maakt het burgers en bedrijven zo gemakkelijk mogelijk om verplichtingen na te kunnen komen en gebruik te kunnen maken van rechten. Dat gebeurt met passende dienstverlening, door massale processen juist en tijdig uit te voeren én door adequaat toezicht uit te oefenen. De Belastingdienst is sterk in ontwikkeling en heeft de ambitie om de beste Belastingdienst voor Nederland te zijn met focus op fiscale taken en vakmanschap. Lees meer over de Belastingdienst op: https://over-ons.belastingdienst.nl/

Contactpersonen

Voor meer informatie over deze vacature:

Bianca Slooven-Uenk, stagecoördinator Informatie Voorziening

06 - 21 13 82 94

Solliciteren?

Digitaal solliciteren

Belastingdienst nodigt je uit op hun site te solliciteren. Via onderstaande knop verlaat je deze site ga je direct naar het sollicitatieformulier. Het Rijk hecht waarde aan een diverse en inclusieve organisatie. Werken in divers samengestelde teams maakt ons effectiever, innovatiever en het werk leuker. Eenieder wordt daarom uitgenodigd te solliciteren.

Relevante vacatures

Hbo-afstudeerstage ICT-infrastructuur

Belastingdienst
 • Stand­plaats Apeldoorn
 • Uren per week 32-40
 • Reageren voor 2 juni
 • Dienst­verband Afstudeerstage / scriptie

Afstudeeropdracht master Informatica

Belastingdienst
 • Stand­plaats Apeldoorn
 • Uren per week 32-40
 • Reageren voor 2 juli
 • Dienst­verband Afstudeerstage / scriptie