Afstudeeronderzoek aanvaarbelastingen

Rijkswaterstaat
  • Utrecht  -  route
  • Master/doctoraal
  • 32 - 36 uur
  • €749
  • Techniek / productie
  • Solliciteer voor 12 november 2024 Nog 8 dagen
  • Afstudeerstage / scriptie
  • 1 feb. 2025 - 30 jun. 2025
Kenmerk: STAGE-GPO-24-006, Plaatsingsdatum: 29 oktober 2024

Een unieke stage om een kijkje te nemen zowel bij een ingenieursbureau als bij het Rijk! Dit afstudeeronderzoek zal gecombineerd worden uitgevoerd bij Arup en Rijkswaterstaat. Je werkt samen met specialisten op het gebied van de impact van scheepsaanvaringen op constructies en parametrische analyses.

Dit ga jij doen
In de huidige ontwerprichtlijnen van Rijkswaterstaat wordt een energie-krachtrelatie voorgeschreven voor scheepsaanvaringen op constructies. Deze relatie is ooit bepaald door een beperkt aantal schepen te modelleren en analyseren. Er is behoefte om voor meer schepen en scenario's deze relatie af te leiden.

De inhoudelijke begeleiding zal door Arup worden gedaan. De validatie en implementatie van de resultaten zal door Rijkswaterstaat worden gedaan.

Dit ga jij onderzoeken
• Het ontwikkelen van een parametrisch model voor scheepaanvaringen
• Het uitvoeren van niet-lineaire berekeningen om het gedrag van schepen onder een aanvaring te simuleren
• Het geven aan een advies voor de aan te houden energie-krachtrelaties voor aanvaarbelastingen op starre constructies
Het resultaat wat je levert is een parametrische model en een rapport met de validatie van de resultaten en een advies voor ontwerpformules en eventueel vervolgonderzoek.

Waarom deze stage bij Rijkswaterstaat?
Je vindt het interessant om bezig te zijn met state-of-the-art ontwikkelingen op het gebied van parametrisch modelleren, niet-lineair rekenen.

Er ligt een heel concrete onderzoeksopdracht en je krijgt begeleiding van twee verschillende organisaties. Op deze manier leer je ook hoe beide organisaties te werk gaan en kun je je netwerk uitbreiden.

Is jouw interesse gewekt? Solliciteer direct!

Je kunt altijd even contact opnemen met onze collega Johan van Sloten. Hij werkt als adviseur constructieve waterbouw en kan je meer vertellen over deze stage. Via 06-29632370 of per mail [email protected].

Lees meer over wat Rijkswaterstaat te bieden heeft aan afgestudeerden. In dit interview vertelt Ingeborg Barendse hoe zij begon als stagiaire en doorgroeide naar trainee bij Rijkswaterstaat.

Rijkswaterstaat

Rijkswaterstaat
Rijkswaterstaat is de uitvoeringsorganisatie van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en bestaat uit 6 landelijke en 7 regionale organisatieonderdelen. Al meer dan 225 jaar werken we dagelijks aan een veilig, leefbaar en bereikbaar Nederland. We beheren en ontwikkelen de rijkswegen, -vaarwegen en -wateren en zetten in op een duurzame leefomgeving. Samen met anderen werken we aan een land dat beschermd is tegen overstromingen. Waar voldoende groen is, en voldoende en schoon water. En waar je vlot en veilig van A naar B kunt. Samenwerken aan een veilig, leefbaar en bereikbaar Nederland: dat is werken bij Rijkswaterstaat.

Grote Projecten en Onderhoud (GPO)
Wil jij werken bij Rijkswaterstaat binnen Grote Projecten en Onderhoud (GPO)? Dit organisatieonderdeel geeft middels beeldbepalende projecten de Nederlandse infrastructuur vorm. Enerzijds is GPO verantwoordelijk voor alle aanleg- en onderhoudsprojecten en anderzijds voor complexe vervangings- en renovatieprojecten. Sommige zelfs met een omvangrijke industriële automatiseringscomponent. Denk bijvoorbeeld aan projecten als de versterking van de Afsluitdijk en de duurzame Zeesluis IJmuiden, de renovatie van de 1ste Heinenoordtunnel en het windpark op de Maasvlakte in Rotterdam. Hierbij hebben duurzaamheid, innovatie, informatie en de balans tussen mens, economie en natuur onze absolute aandacht.

De missie van GPO van 2030 is om Rijkswaterstaat, en al zijn infrastructurele projecten, energieneutraal te laten functioneren. Samen met partners, zoals gemeenten, provincies, waterschappen en marktpartijen, streeft GPO naar projecten met maatschappelijke meerwaarde.

In totaal werken ruim 900 mensen binnen GPO, verspreid over vier directies: Inkoop- & Contractmanagement, Productie & Projectmanagement, Techniek & Technisch Management en Bedrijfsvoering & Projectbeheersing.

Tunnels en Natte Kunstwerken
Grote Projecten en Onderhoud, afdeling Tunnels en Natte Kunstwerken levert samen met andere afdelingen een bijdrage aan het realiseren van de Rijkswaterstaat projecten. Tunnels en Natte Kunstwerken zorgt voor de inhoudelijke inbreng voor de productie op aanleg en onderhoud van kunstwerken binnen de gestelde kaders, scope, budget en tijd. We zorgen ervoor dat in de projecten de producten worden opgeleverd met de gewenste kwaliteit.
Daarnaast adviseren we gevraagd en ongevraagd over risico’s aangaande projecten of op basis van adviesvragen bij onderhoud, calamiteiten, of bij werken van derden in de directe omgeving van onze kunstwerken. Medewerkers van Tunnels en Natte Kunstwerken hebben de klant centraal en realiseren zich dat een oplossing alleen kan bestaan als samenhang tussen techniek, organisatie en processen is geborgd. We pakken hierin een voortrekkende rol vanaf de voorbereiding tot doorvoeren van de wijziging in de Rijkswaterstaat netwerken. Ter ondersteuning van het werk worden standaarden ontwikkeld, geïmplementeerd en onderhouden en is 'elke dag beter' een leidend principe.

Diversiteit
Talent als basis, diversiteit als kracht
Rijkswaterstaat is een inclusieve organisatie. Een organisatie die ruimte biedt aan iedereen en die de kracht van de diversiteit van medewerkers gebruikt om samen betere resultaten te halen voor Nederland. Inclusief betekent dat iedereen zich betrokken en gewaardeerd voelt; niet ondanks, maar dankzij de verschillen. Daarom nodigen wij jou graag uit, als jij je herkent in deze vacature, om te solliciteren.

Stel gerust je vraag

Meer informatie over deze vacature

Stagebureau

Solliciteren?

Rijkswaterstaat nodigt je uit op hun site te solliciteren. Via onderstaande knop verlaat je deze site en ga je direct naar het sollicitatieformulier. Het Rijk hecht waarde aan een diverse en inclusieve organisatie. Werken in divers samengestelde teams maakt ons effectiever, innovatiever en het werk leuker. Eenieder wordt daarom uitgenodigd te solliciteren.